www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - China Rally (IRC)

Rally China startuje již pozítří

7. listopadu 2007 • 12:00

Již tento pátek odstartuje závěrečný díl letošního Intercontinental Rally Challenge, kterým bude v průběhu roku hodně přetřásaná Rally China. Dlouhou dobu se spekulovalo, zda se asijský díl stále populárnějšího seriálu vůbec pojede, dokonce se měnil i termín jejího konání. Nakonec vše dobře dopadlo a soutěž je nachystaná.

Letošní ročník Rally China bude patřit k nejnáročnějším dílům celého seriálu IRC. V loňském roce soutěž sužovaly prudké lijáky, které řadu úseků doslova zneprůjezdnily. Tentokrát se očekává o něco sušší počasí, to se však v těchto končinách hodně často a hlavně rychle mění. Za deště se pak z tvrdého šotolinového podkladu stává jedno velké bláto. Na horských cestičkách s řadou vracáků pak bývají v některých místech vyjeté hluboké koleje a posádky mívají problémy vůbec projet.

Centrem soutěže bude město Longyou, zhruba 400 kilometrů na jih od Šanghaje. Časový posun je v Číně oproti kontinentální Evropě sedm hodin. Velké průtahy s termínem, obrovská vzdálenost a z toho plynoucí finanční náročnost, stejně jako fakt, že seriál IRC je již rozhodnutý, přiměly oba tovární týmy Peugeot i Abarth čínskou soutěž vynechat. Závod je však zařazen i do Asijsko-Pacifického mistrovství i národního čínského šampionátu, takže se na startu objeví řada špičkových pilotů.

Nejvýše v celkovém hodnocení IRC může pomýšlet Hideaki Miyoshi, který již má osm bodů za druhé místo v Rally Safari. Kromě něj se v Číně představí například někdejší americký či britský šampion David Higgins, další britský mistr Martin Rowe, Jussi Välimäki z Finska či jeden z nejlepších japonských pilotů současnosti Katsuhiko Taguchi. Všichni pojedou s vozy značky Mitsubishi, která tak v Číně nejspíše získá první letošní double v hodnocení IRC.

Další informace k Rally China naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist