www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Shalymar

Carlos Sainz v autě opět s Luisem Moyou

15. listopadu 2007 • 03:00

Carlos Sainz nedávno potvrdil start na své domácí Rally Shalymar se Škodou Fabia WRC. Tato informace českého fanouška jistě zahřeje u srdce, neméně zajímavá je ale skutečnost, že se „El Matadore“ po letech objeví v soutěžním autě spolu se svým tradičním spolujezdcem, legendárním Luisem Moyou.

Sainz a Moya, to je jedna z nejslavnějších dvojich v historii rallysportu. Na rychlostních zkouškách se společně objevovali přes patnáct sezon, Moya se u diváků zapsal svým specifickým stylem čtení rozpisu. Před sezonou 2003 se však Luis rozhodl aktivní kariéru ukončit a začal se věnovat manažerské činnosti - coby sportovní ředitel nastoupil u továrního týmu Subaru. Jeho místo po boku Carlose zaujal Marc Martí, který dnes naviguje mladého Daniho Sorda.

Rally Shalymar není započítavaná do španělského mistrovství, a proto tam mohou startovat vozy kategorie WRC. Vedle Sainzovy fabie připravené týmem CRT Kopecký se tam s „wéercéčkem“ představí ještě José Marban, jenž pojede s Peugeotem 206 WRC. Vedle těchto automobilů se však ve startovní listině objevuje i několik skvostů automobilové historie, například Ferrari 308 či Fiat 131 Abarth.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist