www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - XIII. Pražský Rallysprint

Kolize tří show Praze sebrala Grzyba

16. listopadu 2007 • 04:00

Je to k neuvěření, ale všechny tři podniky, pořádané coby zakončení soutěžácké sezóny v České republice, Polsku i Maďarsku, se letos sešly ve stejný termín. Nejen že si tak jednotlivé soutěže navzájem odebírají pár diváků, podělit se musí také o techniku a některé špičkové jezdce.

Pražský Rallysprint, varšavský Rajd Barbórka i veszprémská Mikulás Rallye se v letošním roce pojedou ve stejný den - druhý prosincový víkend. Již teď je jasné, že díky kolizi těchto termínů napžíklad přijde Pražský rallysprint o jednoho z plánovaných zahraničních účastníků, Grzegorze Grzyba. „Chtěli jsme se v Praze představit s vozem S2000, ale kvůli závazkům v Polsku musíme startovat na Barbórce,“ prozradil Grzyb, který se u našich severních sousedů objeví za volantem Suzuki Swift S1600.

K podobné sitauci došlo již v roce 2005 - tehdy se český podnik křížil s Mikulás Rallye a Pražský Rallysprint tak přišel o Gergélyho Szaba, jenž o rok dříve (tehdy ještě coby českému publiku neznámý jezdec z Maďarska) přiváděl svou atraktivní jízdou ve focusu WRC promrzlé diváky do varu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.11.2007 23:30
Pluto - moderátor
Ani nevím, kde se tam ta Budapešť vzala... A termínem je myšlen stejný víkend. Kdo chce na Mikulasi jet, musi tam byt uz v sobotu (kvůli tréninkům, přejímkám apod.).
18.11.2007 22:36
Danys
Dvě takové malé "drobnosti"... Mikuláš rallye není budapešťská, ale jede se ve Veszprému. A nejede se ve stejný termín jako Praha, nýbrž o den později... ;-)
toplist