www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Shalymar

"El Matadore" se škodovkou suverénem Shalymaru

26. listopadu 2007 • 09:00

Neuvěřitelných sto tisíc diváků bylo svědky suverénního vítězství posádky Carlos Sainz-Luis Moya na jejich domácí Rally Shalymar. Ani noční mráz a lehké sněžení nezabránilo fanouškům, kteří chtěli poprvé po tříleté pauze opět vidět Carlose na trati španělské soutěže, vyrazit kolem čtvrté hodiny ranní na rychlostní zkoušky a najít si co nejlepší místo k pozorování.

Na první sekci sice Sainz, jedoucí s fabií českého týmu CRT Kopecký, měl drobné problémy s brzdami, přesto už na úvodním testu všem ujel o téměř půl minuty. S výjimkou druhé „erzety“ pak s podobnou převahou pokračoval i na dalších vložkách. Ani jeden z dvanácti vytýčených testů nepoznal jiného vítěze než Sainze, v cíli jej od druhého Francisca Paze na produkčním mitsubishi dělilo více než pět minut.

„Během rychlostní zkoušky na okruhu v Jaramě jsem měl náběh na halucinace,“ přiznal s trochou nadsázky Luis Moya. „Carlos to do zatáček posílal s takovou vervou, až jsem měl pocit, že se auto každou chvíli utrhne a odletí někam hodně daleko. Ale nic se nestalo, pokaždé to vyšlo!“

„Vítězství je hodně důležité,“ řekl v cíli „El Matadore“. „Primárně nám šlo o to, aby se o Rally Shalymar vědělo a mluvilo, rádi bychom totiž v budoucnu do Madridu přivedli mistrovství Španělska. A myslím, že pro to máme dobré předpoklady – organizátoři vše pěkně zvládli a skvělá byla i návštěvnost diváků.“

Soutěže se účastnil i Carlosův bratr Toño, který však do cíle nedorazil. V klasifikaci historických vozidel mu v jednu chvíli patřilo druhé místo a čtyřiadvacáté celkově, avšak stop mu následně vystavil motor jeho historického escortu, který se zastavil při druhém průjezdu okruhu v Jaramě.

Rally Shalymar
1.Carlos Sainz-Luis MoyaEŠkoda Fabia WRCA81:15:07.8
2.Francisco Pa-José GonzálesEMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:21.7
3.Daniel Marbán-Rafael MartinECitroën Saxo S1600A6+6:08.4
4.Alberto Manorri-Borja HernándezECitroën C2 R2A6+6:09.7
5.Carmello Callen-Raul DomingoERenault Clio MaxiA7+6:28.7
6.Ruben Gracia Peréz-Diego San JuanEMitsubishi Lancer Evo VIIA8+6:45.4
7.Jose Luis Pelaez-Javier SanchézEMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+6:51.4
8.Alberto Hernan García-Ricardo MurielESubaru Impreza STiA8+7:13.9
9.José Marban Corral-Inaki AlvarezEPeugeot 206 WRCA8+7:38.9
10.Guillermo Aso-Fernando Villaro SaurasEMitsubishi Lancer Evo IXN4+7:49.3

Další informace k Rally Shalymar naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist