www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

Premiéra MG S2000 Sport v PCWRC skončila havárií

2. prosince 2007 • 00:30

Na blátivých tratích právě probíhající Wales Rally Great Britain se odehrávala premiéra vozu MG S2000 Sport na šotolinovém podniku mistrovství světa a zároveň také premiéra vozu S2000 v hodnocení mistrovství světa produkčních vozů.

Dvaadvacetiletý domácí pilot Stuart Jones, hájící obvykle v britském mistrovství značku Mitsubishi, si vedl zdatně a v průběhu druhé etapy sváděl s novým vozem britského týmu MSD souboj s Armindem Araújem o páté místo v rámci PCWRC. Za zmínku jistě stojí, že úspěšně bojoval také s Martinem Prokopem. Nejlépe si vedl na tmou, mlhou a silným deštěm poznamenané poslední páteční zkoušce, kde dojel druhý v rámci PCWRC a osmý absolutně. Ve druhé etapě zajížděl časy v první desítce hodnocení PCWRC a na desátém testu dosáhl na třetí místo.

Konečnou sympatickému výkonu vystavila havárie na sedmnáctém kilometru dvanácté rychlostní zkoušky Halfway. Při nehodě byl zraněn Jonesův spolujezdec Andy Bull, který utrpěl zlomeninu klíční kosti a byl převezen do nemocnice. Zkouška byla pro zbývající posádky vzápětí zrušena. Po poněkud podivném přidělení náhradních časů pak jezdce čekala již jen divácká speciálka na Millenium Stadium v Cardiffu.

Až na tuto nešťastnou událost se velšské vystoupení MG odehrávalo podstatně lépe, než před čtrnácti dny v podání Roye Whita na kluzkých irských asfaltech a dokazovalo, že na šotolině vývoj vozu zatím postoupil dále. Vůz postihl jediný problém, když posledních šest kilometrů deváté rychlostní zkoušky musel Jones jet bez posilovače řízení. Doufejme, že se Andy Bull brzy zotaví a že se jak s touto nadějnou posádkou, tak s vozy MG budeme na mezinárodní scéně setkávat i v příští sezóně.

Již v pátek pak došlo v průběhu první rychlostní zkoušky k lehkému zranění dvou diváků, které srazil vůz Subaru Impreza číslo 91 pilotovaný britským motokárovým mistrem Simonem Harrawayem. Zkouška bylo po výjezdu sanitního vozu zastavena a zbylé posádky zamířily objízdnou trasou na start druhého testu.

Miroslav Fric ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.12.2007 12:25
Mirekfric
Z motorsportfóra o nehodě:
Was a shame with his accident the power steering went and he couldnt catch the back end, slid off the road at speed but the sump guard dug in ripped it off and did two spins to a stop, Andy damaged his collar bone as the sump guard dug into the ground

it was very promising the times Stuart and the MG were putting in as they had to change the engine thursday night and didnt have enough time to get the timing ect right so had to run the car down on power!
toplist