www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

Jan Kopecký jedenáctý i po sobotní etapě

2. prosince 2007 • 01:00

I druhou etapu Britské rally provázely náročné klimatické podmínky. Především vydatné dešťové přeháňky zhoršovaly přilnavost soutěžních automobilů na rychlostních testech a velmi výrazně ztěžovaly viditelnost. Ačkoliv dnešní rychlostní zkoušky nepokrývala neprostupná mlha jako včera, nebyla sobotní etapa o mnoho jednodušší.

Jan Kopecký s Filipem Schovánkem odstartovali do sobotní etapy jako jedenáctí nejrychlejší. Nástrahy sobotních rychlostních testů posádka Czech Rally Teamu Kopecký zvládla bez jezdeckých chyb a i po sobotní etapě patří Janovi s Filipem průběžná jedenáctá příčka.

„Dnešní rychlostní zkoušky byly rovněž velmi náročné. Viditelnost je stále velmi špatná, i když během dnešního dne se mlhy částečně protrhaly. Klimatické podmínky jsou stále neuvěřitelně náročné. Počasí se mění velmi rychle, především silný vítr a nezvykle vydatné dešťové přeháňky hodně komplikují všem jezdcům ovládání soutěžních speciálů.

Vzhledem k daným podmínkám a naší výchozí pozici jsme se soustředili na to, abychom se vyvarovali případných chyb. Velmi rádi bychom Britskou rally zdárně dokončili a k tomu nám pomáhá i vůz Škoda Fabia WRC, který v náročných podmínkách funguje bez jakýchkoliv technických problémů.

Překvapilo nás, s jakým zájmem je sledována Britská rally. Především diváckou rychlostní zkoušku v Cardiffu navštívilo mnoho fanoušků a to je rozhodně vzhledem k nepřízni počasí velmi pozitivní,“ řekl v cíli sobotní etapy pilot Jan Kopecký.

„Dokončili jsme zdárně druhou etapu a pozice na rozhraní první a druhé desítky je maximum možného, čeho mohou Jan s Filipem za těchto podmínek dosáhnout. Průběžná pozice nás sice neopravňuje k přehnanému nadšení, ale přesto spokojeni být můžeme. Vždyť posádka i vůz Škoda Fabia WRC fungovaly během dvou odjetých etap bezchybně,“ doplnil vedoucí týmu Josef Kopecký.

Britskou rally zakončí nedělní etapa se závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami o celkové délce sto dvanáct kilometrů.

Motorsport Kopecký
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist