www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

Štěpán Vojtěch si z Britské rally odváží bod do PWRC

3. prosince 2007 • 03:00

Posádka OMV Bixxol Rally Teamu Štěpán Vojtěch – Michal Ernst dokončila Britskou rally, závěrečný podnik letošní sezóny mistrovství světa, na osmém místě hodnocení PWRC. Své bodové skóre tak ve Walesu rozšířila o další bod na celkový počet osmi.

Itinerář závěrečné etapy Britské rally tvořily dva průjezdy dvěma téměř 30kilometrovými rychlostními zkouškami. Podmínky na trati zůstaly i poslední den stejně náročné jako v předchozích dvou etapách. V oblasti konání rally pršelo, místy dokonce velmi vydatně, a rychlostní zkoušky byly zejména při druhých průjezdech velice rozbité. I v nedělní etapě waleského podniku tedy hrozily na každém kilometru defekty a jednomu se nevyvaroval ani Štěpán Vojtěch.

„Charakterem nám zdejší rychlé tratě vyhovovaly, výrazně méně však podmínky na nich,“ uvedl v cíli Britské rally Štěpán Vojtěch. „Na předposlední vložce jsme opět udělali defekt, ale časovou ztrátu už nemělo smysl ani počítat.“

S týmiž problémy jako posádka OMV Bixxol Rally Teamu se však potýkali rovněž její soupeři. I tato okolnost přispěla k tomu, že si Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem v průběhu třetí etapy polepšili o dvě příčky a v cíli obsadili osmé místo v klasifikaci PWRC, které jim zaručilo zisk dalšího bodu do absolutního hodnocení světového šampionátu produkčních vozů.

„Na to, že postupujeme pořadím tak trochu bez svého přičinění si už pomalu zvykáme. V PWRC se začíná stávat pravidlem, že na to, aby si posádka dojela pro jeden, dva body za osmé, sedmé místo, teoreticky stačí soutěž „přežít“ bez využití SupeRally,“ říká Štěpán Vojtěch. „To ale není náš styl a to, co nás uspokojuje. Posouvat se pořadím tímto způsobem mi nečiní velkou radost. Nicméně všechna odstoupení a propady před námi se odehrály v důsledku podobných problémů, jaké jsme měli i my.“

V sezóně 2007 při účasti ve světovém šampionátu produkčních vozů PWRC pod hlavičkou OMV Bixxol Rally Teamu si Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem připsali na konto celkem osm bodů.

„Body jsme získali na třech soutěžích z pěti – v Mexiku, Irsku a v Británii. Některé body nám tak trochu „napadaly“ a raději bychom bodovali více a zaslouženěji. Ale tak to chodí. Musíme zohlednit i to, že na většině soutěží jsme startovali poprvé. Snad budeme moci v PWRC pokračovat i v dalších sezónách a dále se zlepšovat. Je to pro nás výzva,“ zhodnotil sezónu 2007 Štěpán Vojtěch.

OMV BIXXOL Rally Team CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist