www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - XIII. Pražský Rallysprint

Karel Trojan táhne na Prahu

5. prosince 2007 • 13:45

Stejně jako loni je i v letošním předvánočním čase na programu všech soutěžáků, kteří u nás něco znamenají, Pražský rallysprint. Specifický závod, který se v tomto roce koná již potřinácté, opět přitáhne velké množství fanoušků do okolí Strahova a jezdci zde vyjádří svůj dík fanouškům, sponzorům, partnerům, rodinám a vůbec všem, kteří se okolo pohybují.

Na startu v sobotu v 7.45 nebude chybět ani vicemistr v seríálu MMČR, Karel Trojan, který se letos musel sklonit jen před momentálním králem české rally Václavem Pechem. Stejně jako mnoho pilotů, ani Karel Trojan nepoveze na sedadle spolujezdce svého obvyklého spolujezdce Petra Řiháka, ale na horké sedadlo pro tentokrát usedne člen představenstva ČKD, Jan Jerie.

V souvislosti s Pražským rallysprintem začíná být již dobrým zvykem, že tým okolo Karla Trojana takříkajíc uvede do života nový závodní vůz. Nejinak tomu bude i tentokrát, kdy se i v těchto chvílích horečně finišuje se stavbou nového Mitsubishi Lancer EVO IX. Pozorní čtenáři jistě ve startovní listině zaregistrovali i drobnou změnu, kdy Karel Trojan bude v Praze hájit barvy týmu KORNO Motorsport. Vůz tedy bude i v odlišném barevném provedení, než jsme ho byli zvyklí vídat po celou letošní sezónu.

Loni si zcela nový vůz odbyl premiéru vynikajícím výkonem a Karel Trojan společně s Jiřím Rozsypalem našli pokořitele jen ve Václavu Pechovi se speciálem kategorie WRC a v polské ikoně Leszku Kuzajovi, který měl taktéž speciálně upravené Subaru Impreza STI. Třetí místo absolutně a první mezi produkčními vozy jen dokazuje skvělou práci na přípravě vozu a v neposlední řadě i vynikající výkon Karla Trojana za volantem.

„Momentálně ještě pracujeme na stavbě nového vozu a vše podřizujeme jeho dokončení. Stejně jako loni si i letos chceme nové auto osahat, než přijde ostrý start o body na Jänner Rally v Rakousku na začátku příštího roku,“ uvádí vicemistr MMČR pro rok 2007, Karel Trojan. Spolujezdec Petr Řihák doplňuje: „Pražský sprint není soutěž v pravém slova smyslu a tak nechávám Káju povozit se i s někým jiným na sedadle spolujezdce. Samozřejmě ale budu přítomen a vše budu bedlivě sledovat a fandit.“

Nezbývá než popřát všem hezké pokoukání a těšíme se na vás v sobotu, ať už podél tratí a nebo v servisním zázemí. Samozřejmě také přejeme bohatého Mikuláše všem, co nezlobili.

Karel Koldovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist