www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - XIII. Pražský Rallysprint

Sherlog Racing se rozloučí na Strahově

6. prosince 2007 • 01:00

Josef Semerád před nedávnem avizoval svůj záměr zúčastnit se v roce 2008 Švédské rally zařazené do Mistrovství Světa. Ještě než se ale posádka Semerád – Ceplecha vydá bojovat do Švédska na sněhovou rally, rozloučí se celý Sherlog Racing tým na XIII. TipCars Pražském rallysprintu. Po dobrých zkušenostech z loňska usedne vedle Pepy Semeráda opět hokejista Petr Bříza.

„Pražský rallysprint je naše domácí soutěž, a každoročně se tady pěkně sklouzneme. Už je takovou tradicí, že v Praze jezdím vždy s někým jiným, kromě svých stálých spolujezdců. Přece jenom je to domácí soutěž, kterou už dobře znám, a tak chci udělat radost nejenom divákům, ale i tomu, koho si vedle sebe posadím. To ale neznamená, že by se u mě v autě spolujezdec jen vezl. Na klasické rychlostní zkoušce v Řeporyjích spolujezdec vždy čte diktát, a i další práce včetně hlídání časů do časových kontrol je na něm. Na Strahově musí pečlivě počítat odjetá kola, což není pro některé naše kolegy tak úplně jednoduchá záležitost, a hlavně pořádně mávat na promrzlé diváky,“ směje se Josef Semerád.

Poslední soutěž v roce a navíc volný podnik je šance, jak fanouškům poděkovat za jejich celoroční přízeň. I když v rally rozhodují vteřiny, a jede se na čas, tak diváci zejména na Pražském rallysprintu hodnotí i „umělecký dojem“, a v něm Josef Semerád každoročně boduje. „Já se ani nějak zvlášť v Praze nesnažím jezdit dveřma napřed, ale já tak jezdím skoro pořád. Je to prostě takový můj styl, a asi to ani jinak neumím. S ruční brzdou v autě jsme kamarádi, a čím víc to klouže, tím je to lepší. Diváci určitě nemusí mít strach, že by od nás nějaký ten smyk neviděli. Jede se ale taky na čas, a protože jsem soutěživý typ a Petr Mihule rozdává v Praze krásný velký poháry, tak se budeme s Petrem Břízou snažit jet taky hodně rychle dopředu. Máme už vytisknuté nové plakáty a podpisové karty, tak se určitě zastavte u našeho servisního stanu,“ doplňuje Pepa Semerád.

Druhá polovina Sherlog Racing týmu Bohouš Ceplecha se postupně zotavuje z nehody, kterou utrpěl při rally Jeseníky, a pomalu se již chystá na Švédskou rally. „Zdravím všechny naše fandy a všechny, co nám s Mácou drželi palce. Děkuju všem za velkou podporu. Pomalu se zase dostávám do kondice, mám sundanou sádru a ortézu z nohy, akorát v puse mám pořád dráty. Už se hrozně těším do závodního auta a mám velkou radost, že to bude zrovna start ve Švédsku na Mistrovství světa. Závodění na sněhu se mi hrozně líbí, a už se na to s Pepou oba moc těšíme.“

Celý Sherlog Racing dnes přeje všem rally fanouškům nějakého pěkného Mikuláše a pořádnou čertici!

Přijďte tedy podpořit Sherlog Racing tým v sobotu 8. prosince na rychlostní zkoušku do Řeporyj, nebo na pražský Strahov. Určitě to bude stát za to!

Sherlog Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist