www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Jan Kopecký vybojoval páté místo v Katalánsku

26. března 2006 • 16:30

Vynikající pátou pozici ve čtvrtém dějství seriálu Mistrovství světa v rally vybojovala česká posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek v Katalánské rally. Od úvodní rychlostní zkoušky se pohybovali mladíci Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký mezi nejlepšími sedmi posádkami průběžného hodnocení a skvělým výkonem po celé tři etapy patří zaslouženě Janovi s Filipem fantastická pátá příčka v absolutním hodnocení.

Tímto výsledkem Jan Kopecký a Filip Schovánek výrazně vylepšili svůj dosavadní nejlepší výsledek ve světovém šampionátu, kterého dosáhli loni právě v Katalánské rally osmým místem.

Významný podíl na životním výsledku posádky Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký má po celou soutěž bezchybně fungující vůz Škoda Fabia WRC, který v Katalánsku potvrdil svoji kvalitu a rychlost.

„Jsme pochopitelně spokojení. Je to pro nás životní úspěch. Vůz Škoda Fabia WRC fungoval bezchybně a potvrdil svoji spolehlivost. Závěrečná rychlostní zkouška byla pro nás nesmírně těžká, neboť jsme měli s Filipem poprvé nadosah takto skvělý výsledek. Nechtěli jsme promarnit obrovskou šanci a skvělou práci týmu při přípravě vozu i během celého závodu. Rád bych poděkoval všem, kteří se na našem výsledku podíleli,“ řekl v cíli soutěže šťastný Jan Kopecký.

„Našemu vynikajícímu výsledku výrazně pomohlo testování ve Španělsku před soutěží samotnou. Podařilo se najít úseky, jejichž charakter odpovídal profilu Katalánské rally. Podobné tratě v České republice nejsou a ani aktuální klimatické podmínky nejsou podobné. Již během závodu jsme vnímali výraznou podporu fanoušků nejenom v České republice, ale i na rychlostních zkouškách. Českých vlajek bylo opět mnoho. Rád bych všem za podporu poděkoval,“ doplnil spolujezdec Filip Schovánek.

„Jsem nesmírně šťastný. Honza s Filipem dosáhli životního výsledku po skvělém výkonu během celé soutěže. Páté místo je z říše snů. Na podobné umístění jsem v žádném případě nemyslel, přál jsem si, aby se kluci pokusili zopakovat loňské pěkné osmé místo. V úvodu třetí etapy jsme nezvolili optimální pneumatiky, ale Honza složitou situaci výborně zvládl. Pro závěrečné dvě rychlostní zkoušky volil správně pneumatiky i taktiku, aby udržel vynikající páté místo. Rád bych poděkoval všem našim partnerům a skvěle fungujícímu týmu za tento výsledek. Velké poděkování zaslouží společnost Škoda Auto, která umožnila vstup nadějné posádce do kolotoče světového šampionátu,“ doplnil informace spokojený vedoucí týmu Josef Kopecký.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.03.2006 13:34
Runy
Kluci díky.Super výkon .
26.03.2006 16:56
Karbonyl - moderátor
Joooo, to je paráda, když Fabia potvrzuje spolehlivost a ne potenciál:-)) Kluci velké gratulace a díky!!
toplist