www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Štěpán Vojtěch po problémech čtrnáctý

26. března 2006 • 16:55

Český jezdec Štěpán Vojtěch s vozem Peugeot 206 WRC nakonec dokončil Katalánskou rally na čtrnáctém místě absolutního pořadí. Přitom až do samotného závěru jej zpomalovaly potíže s elektronikou, které se nedařilo vyřešit.

Český pilot k tomu řekl: „Mám dobrý pocit z toho, že jsme dojeli až do cíle. Navíc jsem nemusel využít systému SuperRally , což je také dobré. Mrzí mě ale, že jsme nemohli jet naplno, jelikož jsme měli potíže s elektronikou. Schováme si to na příště.“

Problémy s motorem postihly Vojtěcha již po dvou kilometrech RZ 1. Navíc se k tomu přidal plynový pedál, který po sešlápnutí nedával správné signály a trvalo delší dobu, než se vůz rozjel. Problém byl také v turbu, které mělo tlak jen 2.1 barů namísto obvyklých 3.2 barů.

Až před závěrečnou etapou se podařilo potíže částečně eliminovat: „V závěru už to bylo dobré, takže jsem si alespoň mohl udělat obrázek o tom, čeho bych byl schopný dosáhnout s funkčním vozem,“ dodal na závěr Vojtěch.

Dalším startem v mistrovství světa bude Argentinská rally, kde se Štěpán Vojtěch znovu představí ve voze Mitsubishi Lancer Evo VIII skupiny N. S tím startoval již v Mexiku.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.03.2006 17:01
Ricardo - moderátor
Příště to vyjde, neboj...
toplist