www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - XIII. Pražský Rallysprint

Kostkova úspěšná premiéra s Puntem S2000

11. prosince 2007 • 05:00

Přestože je hlavně okruhovým jezdcem, dokázal Tomáš Kostka již při dvou startech na zlínské Barum rally, že se na soutěžních tratích se svými schopnostmi rozhodně neztratí. Po zkušenostech s produkčním vozem a testech Suzuki Swift S1600 si o uplynulém víkendu vyzkoušel i další ze soutěžních vozů - speciál S2000.

Usedl do nového vozu Fiat Grande Punto S2000, který své premiérové kilometry ujel pod vedením Michala Kościuszka při Wales Rally GB. S tímto vozem by měl v nadcházející sezóně startovat zlínský pilot Jaromír Tarabus. Kostka patřil od úvodu Pražského rallysprintu k širší špičce a nakonec dokázal dojet čtvrtý absolutně a třetí v rámci skupiny N.

„Jsem rád, že všechno proběhlo bez větších potíží. Na auto jsem si postupně zvykal, přeci jen jde o něco jiného, než co jsem měl možnost zatím v automobilových soutěžích poznat. Ráno jsem zvolil špatně pneumatiky, ale poté už bylo vše ok,“ prozradil po svém vystoupení třiadvacetiletý rodák ze Zlína Tomáš Kostka.

Ten se v Praze objevil se svým obvyklým spolujezdcem Janem Krečmanem. Společně mohli skončit i lépe než čtvrtí, kdyby je na jedné z okruhových zkoušek na Strahově nebrzdil dvě kola pomalejší soupeř. Pražský rallysprint ale není jen o výsledcích, nýbrž i o pobavení jezdců a diváků. A jak se Tomášovi svezení s vozem S2000 líbilo? „Je to něco jiného než produkční auto, s nímž jsem závodil ve Zlíně. Nadchly mě brzdy i řazení. Blíží se to WRC, akorát bez turba. Na testech před závodem jsem si musel hodně zvykat, ale postupně se mi podařilo s autem sžít, takže se svým pražským vystoupením jsem spokojený,“ řekl na závěr Kostka.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist