www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Francoise Duvala trápily především brzdy

26. března 2006 • 20:25

Pilot týmu First Motorsport Škoda Francois Duval jel v letošním roce teprve druhou soutěž, ale dokázal vyhrát s Fabií WRC již druhou rychlostní zkoušku. Ve Španělsku si nakonec dojel pro tři body za šesté místo absolutně.

Belgický pilot se v Katalánsku představil ve voze Škoda Fabia WRC 06, která již byla upravena dle nových předpisů FIA pro letošní sezónu. Nicméně na lepší než šesté místo nemohl Duval dosáhnout, jelikož jej trápily neustále problémy s přehřívajícími se předními brzdami.

Navíc se mu příliš sjížděly pneumatiky, čímž ztrácel další drahocenné vteřiny. Tento problém se týmu podařilo částečně eliminovat až ve druhé polovině sobotní etapy.

„Byla to pro mě velmi těžká rally, ale nakonec jsem s výsledkem spokojený,“ řekl v cíli Belgičan. „Podal jsem dobrý výkon a zajel slušné časy. Tratě ve Španělsku Fabii WRC příliš nesedí. Myslím, že na Korsice to bude lepší. Také proto se již těším na start Korsické rally,“ dodal Duval.

Ředitel týmu First Motorsport Škoda Willy Collignon na závěr doplnil: „Jsem rád, že jsme s tímto vozem stačili i těm nejlepším továrním speciálům. Bylo důležité, abychom dojeli až do cíle a navíc výsledek, kterého Francois dosáhl, nás všechny opravdu potěšil. Myslím, že je to dobrý start při do začátku naší spolupráce se Škoda Auto a těším se na Korsickou rally.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist