www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Sébastien Loeb si stěžuje na řezání zatáček

26. března 2006 • 20:40

Tým Kronos Citroën může mít po skončení Katalánské rally oprávněnou radost. Jejich jezdec Sébastien Loeb totiž podruhé v sezóně vyhrál. Navíc jej druhým místem podpořil týmový kolega Daniel Sordó, pro kterého je to na domácí soutěži životní úspěch.

Francouzský jezdec tak má na svém kontě již 22 vítězství a není vyloučeno, že Sainzův rekord 26 triumfů, pokoří ještě v letošním roce. Vůz Citroën Xsara WRC má na svém kontě celkem 26 vítězství.

„Nebyl to jednoduchý víkend, ale skončil excelentně,“ řekl na úvod Loeb. „Já jsem vyhrál a Dani skončil druhý. To znamená první a druhé místo pro Kronos Racing. Líbil se mi souboj s Marcusem na začátku první etapy. Bylo to opravdu velmi těsné.“

„Poté, co jsme vyřešili problém s nastavením vozu i brzdami, jsem znovu zjistil, že Xsara WRC je na asfaltu stále špičková. Jsem šťastný, že jsem dokázal Katalánskou rally vyhrát podruhé za sebou. Patří mezi mé oblíbené soutěže.“

„Měl bych ji ale ještě raději, kdyby se vyřešil problém se zkracováním zatáček. Je mi líto vozu, když musím projíždět takovými dírami. Pro jezdce je hrozné, když musí podřadit až na trojku v zatáčce, ve které by jinak jel na pětku. To by se ale muselo jet celým vozem pěkně po cestě,“ dodal na závěr smutně Francouz.

Dani Sordó se v Xsaře WRC představil na domácí Katalánské rally vůbec poprvé a hned dosáhl životního úspěchu. Kromě toho si připsal na své konto první vítěznou rychlostní zkoušku.

„Jsem opravdu nesmírně šťastný. Ani nevím, jak mám ten pocit vyjádřit. Skončil jsem druhý za Sébastienem a navíc před domácími fanoušky. Auto fungovalo famózně, stejně tak tým byl perfektní. Chtěl bych jim tímto poděkovat za skvěle odvedenou práci. Nesmím zapomenout ani na fanoušky, sponzory a rodinu. Nikdy na tento moment nezapomenu,“ dodal na závěr Sordó.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.03.2006 13:04
stoupa
Šlo by to na 5ku, kdyby tam nebyla vyházená hlína a kamení z krajnice. to by si to ale nesměl zkracovat nikdo... Zdravím Vás oba tři... :-)
27.03.2006 12:33
Ricardo - moderátor
No jasné, ale když on by raději jezdil po kolejích :-) Přesto je na asfaltu asi nejlepší.
27.03.2006 08:02
notorick
To ale říká jenom když jede patnáctej. Kdyby jel první nebo druhej, tak to tam bude dávat ze všech nejvíc.
26.03.2006 22:35
Pluto - moderátor
Nechápu výrok Loeba ohledně zkracování zatáček. Proč teda on nejede na pětku pořád po cestě a raději si to zkracuje? Vždyť dle jeho slov to vypadá, že by to zkracování bylo pomalejší...
toplist