www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - IQ-Jänner Rallye

Na Jänneru také atraktivní předjezdci

25. prosince 2007 • 08:00

Celkem 134 posádek je možné najít na seznamu přihlášených k IQ Jänner Rallye, zahajovacímu podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Kromě toho však na diváky čeká také zajímavá sestava bezpečnostních vozů.

V souladu s tím se dostává do popředí zajištění bezpečnosti podél trati rallye. Zde bude nasazeno 1 200 osob. Mezi nimi je mimo jiné 300 traťových komisařů a osob na radiových bodech, více než 300 osob z řad hasičů, záchranářů a policie a téměř 100 osob z oblasti interní organizace či pro zajištění průběhu podniku.

Pro bezpečnost na trati jsou velmi významné také vozy předjezdců, které vyjíždějí na trať před samotnými účastníky a upozorňují na začátek příslušné rychlostní zkoušky. Přitom je důležité, aby sem byli vybráni takoví, kteří jsou nejen velice dobrými jezdci, ale mají také stále na zřeteli bezpečnostní aspekty. Ve voze předjezdce S1 tak pojede legenda rallye Sepp Haider. Tento závodník ze Saalbachu stále ještě umí být na trati velice rychlý. Na Waldviertel rallye obsadil letos v celkové klasifikaci vynikající celkové deváté místo.

Také následující bezpečnostní vozy jsou obsazeny zkušenými jezdci z regionu. Jména jako Karim Pichler, Bernhard Spielbichler nebo matador Karl Schiefermüller jsou zárukou kvality.

Zde uvádíme také přesné časové údaje, kdy budou tyto vozy před startovním číslem 1, Václavem Pechem, na trati v Mühlviertelu.

Čas před 1. vozemOznačeníPosádkaAutomobil
32 minutInformační vůz s reproduktoremPeter & Peter
30 minutSafety car
22 minutS 5Karel SchiefermüllerCitroën C4
21 minutS 4Bernhard SpielbichlerVW Golf TDI
20 minutS 3Peter HinkerToyota Celica Turbo
19 minutS 2Karim PichlerSubaru Impreza
14 minutS 1Sepp Haider
13 minut000německá posádkaAudi TT
12 minut00Gerhard ReindlPeugeot 206 RC
10 minut0Vladimír Malina (CZ)Škoda Octavia RS

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist