www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Tým Subaru je spokojen pouze se závěrečnou etapou

27. března 2006 • 00:35

Stáj Subaru World Rally Team je spokojena pouze se závěrečnou etapou letošní Rally Catalunya - Costa Daurada. Podařilo se zde najít snad už správné asfaltové nastavení jak samotného speciálu WRC, tak také vhodný tip pneumatik.

Hlavně Petter Solberg byl spokojený s nastavením soutěžního auta pro závěrečnou etapu a díky dvěma časům v první pětce se dokázal probojovat alespoň na sedmou příčku celkové klasifikace, která zaručuje dva body do hodnocení jezdců.

Jeho týmový kolega Stéphane Sarrazin pokračoval v experimentování se správným nastavením Imprezy WRC 2006 s jasným cílem najít to nejoptimálnější před nadcházejícím asfaltovým podnikem na ostrově Korsika. I přesto se mu v závěru podařilo vybojovat osmou příčku a tedy vybojovat pro sebe jeden bod. Třetí jezdec Subaru, Australan Chris Atkinson, pokračoval v získávání asfaltových zkušeností a nakonec vybojoval osmnácté místo absolutně.

„Španělsko pro nás bylo hodně optížné. Doufali jsme v zisk více bodů, nakonec jsme museli tvrdě bojovat aspoň o ty dva bodíky, které nakonec máme. Během neděle jsme udělali velký pokrok, navíc máme nové pneumatiky, které by mohly být příslibem do budoucna. Musíme se z těchto závodů poučit a připravit se pokud možno co nejlépe na Korsiku, kde jsou zkoušky přeci jen trochu odlišnější. Tamní asfalty jsou trochu drsnější, jezdec tam líp cítí auto. Doufám, že tam dopadneme líp,“ prohlásila norská jednička Subaru Petter Solberg.

„Celá soutěž pro mě byla hodně frustrující. Po testech jsme očekávali lepší výsledek, ale vůbec nám to nešlo. Rychle pryč odsud. Musíme společně s inženýty důkladně prostudovat data, protože tohle byl fakt mizerný výkon. Doufám, že na Korsice to bude lepší. Čekáme, že budeme aspoň stejně rychlí, jako v loňském roce. Já sám osobně pojedu na 200%!“ řekl Stéphane Sarrazin.

„Jsme celkem spokojeni s výkonem hlavně v poslední etapě. Bylo velice těžké dělat něco z výsledkem po mizerných předchozích etapách. Přesto věříme, že zkušenosti ze Španělska dokážeme využít a na Korsiku už budeme správně připraveni. Máme navíc velmi zajímavé poznatky od Pettera ohledně pneumatik P Zero,“ řekl manažer Pirelli Competizioni Mario Isola a sportovní ředitel SWRT Luis Moya ho doplnil: „Na všem musíme hledat pozitiva. V neděli už nám to celkem šlo, Chris se opět učil na asfaltu a pomalu se zrychluje. Pořád nás ale čeká společně s Pirelli obrovská spousta práce, abychom zlepšili naši výkonnost na asfaltu.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist