www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Uwe Nittel se vrací do mistrovství světa

9. ledna 2008 • 13:00

Německý pilot Uwe Nittel se vrací po sedmileté pauze do mistrovství světa. Vicemistr světa produkčních aut z roku 1996 se do kolotoče světových soutěží vrací po sedmileté pauze, opět usedne do vozu značky Mitsubishi, aby bojoval o nejvyšší příčky v rámci PCWRC.

Doposud největším úspěchem osmatřicetiletého pilota z Adelmannsfeldenu je páté místo na Rallye Monte Carlo 1997. Jeho nejlepší soutěžácká léta jsou spojená s týmem Mitsubishi Ralliart Germany. Právě s vozem se třemi diamanty ve znaku se představil nejčastěji z dosavadních dvaatřiceti startů v mistrovství světa.

O Mitsubishi Lancer Evo IX se bude starat italská stáj Pro Race, která letos půjčovala vůz i Renatu Travagliovi na IRC a ME. Vedle Nittela usedne na sedadlo spolujedce jeho stálý copilot z posledních let, Detlef Ruf. Program na PCWRC má jasný: Švédsko, Argentinu, Řecko, Turecko, Finsko a Wales.

Kromě startů v PCWRC se Uwe Nittel, který se v civilu věnuje svojí vlastní rally škole, jej budou moci diváci vidět také za volantem jeho soukromého exempláře závodního Mercedesu 190 E, se kterým by se rád představil na Ostalb Rallye, Rallye Baden-Württemberg i Rally Legend v San Marinu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist