www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Ramona Karlsson a Miriam Walfridsson exklusivně pro AutoSport.CZ

foto

4. března 2008 • 09:00

Žen v kokpitech soutěžních vozů je obecně vzato jako šafránu, o kompletní dámské posádce to platí dvojnásob. Výjimky ale potvrzují pravidlo. Plavovlasé seveřanky Ramona Karsslon a její spolujezdkyně Miriam Walfridsson o sobě daly vědět při domácí letošní Švédské rally, která byla pro obě slečny debutem v mistrovství světa. Zdaleka nejen o Uddeholm Swedish Rally je následující rozhovor, který Ramona a Miriam poskytly exklusivně pro AutoSport.CZ.

příspěvků: 7 celý článek »

Klarin: Švédská rally zůstane v Karlstadu

foto

18. února 2008 • 08:00

Bertil Klarin, ředitel Švédské rally, jasně odmítl spekulace o přemístění soutěže do severnějších oblastí Švédského poloostrova v příštích letech. Rally zůstane i po letošním hodně kontroverzním ročníku v okolí Karlstadu.

žádný příspěvek celý článek »

Andreas Mikkelsen exklusivně pro AutoSport.CZ: "Chtěl bych celou sezonu na sněhu!"

foto

15. února 2008 • 12:00

Mladý Nor Andreas Mikkelsen se sice již nějaký čas objevuje nejen v mistrovství světa, přesto o sobě dal zatím nejvíce vědět při nedávné Uddeholm Swedish Rally, kde vybojoval svůj doposud nejlepší výsledek, celkové páté místo. Navíc se podobně jako vítěz severské soutěže Jari-Matti Latvala postaral o přepsaní historických statistik, když se ve svých osmnácti letech stal vůbec nejmladším jezdcem bodujícím na soutěži MS. Nejen o tomto úspěchu je následující rozhovor, který Andreas Mikkelsen poskytl exklusivně pro server AutoSport.CZ.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z Uddeholm Swedish Rally od Vittoria Sanguinetiho

foto

14. února 2008 • 08:00

Přestože se letošní ročník Uddeholm Swedish Rally musel téměř kompletně obejít bez sněhové pokrývky, přestou se fanoušci i fotografové shodují, že letošní ročník patřil k těm nejvděčnějším. Zda tomu tak opravdu bylo si můžete prohlédnout na dnešních snímcích, jejichž autorem je náš stálý spolupracovník Vittorio Sanguineti.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordo a Citroën ve Švédsku na šestém místě

foto

14. února 2008 • 01:00

Druhý podnik mistrovství světa WRC 2008 skončil ve Švédsku, kde dojel Dani Sordo na voze Citroën C4 WRC na 6. místě a do hodnocení Poháru konstruktérů přispěl čtyřmi body. Na tuto dobu abnormálně teplé počasí ve Värmlandu proměnilo tradiční kulisu jediné typicky zimní rallye v seriálu mistrovství světa v hory tajícího sněhu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Uddeholm Swedish Rally od Petra Frýby

foto

13. února 2008 • 09:00

O uplynulém víkendu se na postupně roztávajících rychlostních zkouškách v okolí Hagforsu a Karlstadu konal druhý díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Uddeholm Swedish Rally. Jak se dařilo početnému startovnímu poli si můžete prohlédnout na více než stodvacítce snímků, jejichž autorem je náš stálý spolupracovník Petr Frýba.

příspěvků: 9 celý článek »

Loebovo nevydařené Švédsko

foto

13. února 2008 • 06:00

Druhý podnik letošního mistrovství světa, švédská Uddeholm Rally, vůbec nevyšel úřadujícímu mistru světa Sébastienu Loebovi. Pro Francouze měla být severská soutěž oslavou stého startu v seriálu MS, místo toho se však stala pro jedničku továrního týmu Citroën doslova noční můrou. Během prvního dne jezdec odstoupil po vlastní chybě, kdy divákům u trati ukázal podvozek své C4 WRC, další den jej definitivně vyřadil porouchaný motor. A jako ironická třešnička na dortu přišla pokuta od švédské policie za překročenou rychlost…

žádný příspěvek celý článek »

Latvala přepisuje dějiny, Ford ovládl švédské pódium

foto

11. února 2008 • 05:00

Teprve dvaadvacetiletý jezdec týmu BP Ford Abu Dhabi přepsal ve Švédsku dějiny světové rally. Jari-Matti Latvala, jehož navigoval Mikka Anttila, se stal nejmladším vítězem soutěže MS všech dob. Týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen dojeli s dalším Focusem RS WRC druzí. Gigi Galli a Giovanni Bernacchini z týmu Stobart svým třetím místem korunovali švédský úspěch Fordu.

příspěvků: 3 celý článek »

Martin Prokop podlehl v boji o třetí příčku Sandellovi

foto

11. února 2008 • 02:00

Až na závěrečné rychlostní zkoušce Švédské rally přišla posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek o senzační třetí příčku klasifikace produkčních vozů. Nad jejich síly se ukázal být domácí pilot Patrik Sandell s peugeotem. Přesto i čtvrté místo a dvanáctá příčka absolutní klasifikace je na specifickém povrchu výsledkem z říše snů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze Švédské rally

foto

10. února 2008 • 18:05

Poslední den druhé soutěže letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích s sebou přinesl nejen zrušení další rychlostní zkoušky, ale konečně i trochu pořádného zimního závodění, typického pro Švédskou rally, podobě nejseverněji položené rychlostní zkoušky Rämmen. Z ní také pochází naše nejaktuálnější fotogalerie.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop zvládl Švédskou rally bez chyb

foto

10. února 2008 • 16:40

Dvanácté místo v absolutní klasifikaci a čtvrté v hodnocení světového šampionátu produkčních vozů vybojovala dnes odpoledne na letošní Uddeholm Swedish Rally posádka Martin Prokop - Jan Tománek na voze Mitsubishi Lancer Evo IX. Česká dvojice podávala v průběhu celé soutěže vyrovnaný a bezchybný výkon, okořeněný v samotném závěru soubojem o třetí příčku klasifikace PWRC s domácím Patrikem Sandellem.

příspěvků: 2 celý článek »

3. etapa Švédské rally: Solbergova sólojízda a Latvalovo zlato

foto

10. února 2008 • 15:30

Velice dobrý výsledek si ze Švédska odváží tovární tým Ford. Jeho jezdci na oblevou poznamenaném severu vybojovali týmový double v pořadí Latvala, Hirvonen. Jejich výkon navíc podpořil třetím místem italský jezdec Gigi Galli reprezentující polotovární Stobart. Pro Latvalu se jedná o jeho historicky první vítězství v soutěži mistrovství světa, navíc se postaral o přepsání statistik, když po tragicky zesnulém krajanovi Henrim Toivonenovi převzal titul nejmladšího vítěze soutěže MS.

příspěvků: 3 celý článek »

Latvala udržuje vedení, pět Fordů mezi šesti nejlepšími

foto

10. února 2008 • 06:00

I po druhém dni druhého podniku sezony FIA MS v rally 2008 si tým BP Ford Abu Dhabi udržuje svou dominanci v tabulce průběžného pořadí. Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila jsou stále ve vedení Švédské rally, 49,8 sekundy před svými týmovými kolegy a krajany Mikkou Hirvonenem a Jarmem Lehtinenem. Focusy RS WRC jsou na pěti z prvních šesti pozic.

žádný příspěvek celý článek »

Videogalerie z Uddeholm Swedish Rally

foto

9. února 2008 • 20:00

Druhým podnikem letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích je Uddeholm Swedish Rally, která se jede na mixu sněhu a šotoliny v okolí Karlstadu a Hagforsu. V naší videogalerii si můžete prohlédnout záběry z letošního ročníku.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Uddeholm Swedish Rally od Jana Vaškoviče

foto

9. února 2008 • 19:30

Také po cíli druhé etapy Uddeholm Swedish Rally se hlásí se svým příspěvkem náš redakční kolega Jan Vaškovič. Na čtyřiašedesáti snímcích nasbíraných během dnešního pobytu v sychravé švédské přírodě si můžete prohlédnout, jak vypadá jediný plánovaný zimní podnik mistrovství světa v této sezóně.

příspěvků: 4 celý článek »

toplist