www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Istanbul Rally (ME)

Po Dakaru ohrožena i Safari Rally?

8. ledna 2008 • 09:00

Po zrušení Rallye Paříž-Dakar z bezpečnostních důvodů se začíná spekulovat, jak to bude se zahajovacím podnikem Intercontinental Rally Challenge - KCB Safari Rally. Přeci jen je klasická soutěž trochu jiným formátem než maratón a pořadatelé i vedení IRC s letošním ročníkem počítají.

Safari Rally se vrací do tradičního velikonočního termínu, tedy 21. - 23. března. Slavnostní start i superspeciální zkouška se opět uskuteční v hlavním městě Nairobi, poté se posádky přesunou do uzavřeného parkoviště v Kenyatta International Conference Centre, kde bude i ředitelství soutěže.

V sobotu se posádky vydají na západ do regionu Rift Valley, kde se budou prohánět kolem velkých jezer Nakuru a Elmenteita po plantážích farem legendárního britského farmáře Delamera. V neděli pak budou vytyčeny rychlostní zkoušky v okolí Nairobi a města Athi River.

Na posádky opět čeká náročná šotolinová trať, která důkladně prověří připravenost posádek i strojů. Celková délka soutěže by měla být 800 kilometrů, z toho 300 by mělo připadnout na rychlostní zkoušky.

Pořadatelé určili maximální počet posádek na 60. Přestože je zahájení příjmu přihlášek stanoveno až na 15. ledna, pořadatelé již obdrželi přihlášky od obou továrních jezdců Abarthu. Otázkou je, zda tyto přihlášky nebyly odeslány ještě před rozhodnutím italského týmu o vynechání africké soutěže. O startu na Safari Rally i nadále uvažuje Freddy Loix. Naopak již je téměř stoprocentní, že bude chybět jak loňský regulerní vítěz Conrad Rautenbach, tak i vítěz v rámci IRC Andrea Navarra.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist