www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Matthew Wilson do cíle nedojel, ale byl klasifikován

28. března 2006 • 02:00

Britský mladík Matthew Wilson sice Katalánskou rally nedokončil, jelikož v závěrečné etapě přišel o kolo, přesto byl v cíli klasifikovaný (díky systému SuperRally) a získal bod do MS FIA značek.

Wilson sice dokončil RZ 14 i bez kola, ale na přejezdu do servisní zóny raději ukončil svou pouť soutěží, aby ještě více nezničil Focus WRC. „Něco takového se v rally stává. Není na tom nic neobvyklého,“ řekl Matthew Wilson.

„Myslím, že kolo nebylo pořádně dotažené, nebo praskly šrouby. Není to ničí vina. To se prostě může stát každému. Měli jsme to ještě 40 kilometrů do servisu. Mohli jsme jet s policejní eskortou až do servisu, ale rozhodli jsme se raději pošetřit vůz, aby nebyl před Korsickou rally příliš zničený,“ doplnil Brit.

Šéf továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson doplnil: „Je smutné, že Matthew nedojel až do cíle rally. Už se mu to ale stalo v minulosti a v budoucnu se tomu také nevyhne. Důležité je, že si projel všechny rychlostní zkoušky, což se mu bude příští rok hodit. Je to náročný technický podnik a dosáhnout tam hned napoprvé dobrého výsledku, je téměř nemožné,“ uzavřel povídání Wilson senior.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist