www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Kristian Sohlberg přesedá do vozu kategorie S2000

8. ledna 2008 • 23:00

Velmi překvapivá informace přišla z Finska. Kristian Sohlberg, který v posledních letech startoval s produkčními vozy či speciály kategorie WRC, přechází k vozu stále populárnější kategorie S2000. V nadcházející sezóně se totiž bude objevovat za volantem Fiatu Punto S2000!

„Dlouhou dobu jsem zvažoval, jakým směrem se vydat. Vzhledem k pravidlům, jaká budou nejspíš v mistrovství světa, je zaměření na kategorii S2000 asi nejlepší volbou. Finančně nás to vyjde mnohem výhodněji, než starty s vozem WRC. Jsem na nový vůz hodně zvědavý a už se těším na srovnání s konkurencí,“ prozradil Kristian Sohlberg.

Plány v březnu třicetiletého pilota, kterého by měl po celou sezónu navigovat Peter Flythström, jsou momentálně potvrzené. Měl by se zúčastnit kompletního seriálu mistrovství Finska, které odstartuje o posledním lednovém víkendu při Arctic Lapland Rally. Kromě toho má v plánu také dva starty v mistrovství světa - únorové Uddeholm Swedish Rally a samozřejmě také na domácí Neste Oil Rally Finland.

České fanoušky možná potěší, že finský pilot navázal na dřívější spolupráci se zlínskou stájí JM Engineering. Ta bude pro sympatického rodáka z Espoo připravovat vůz na všechny naplánované soutěže.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist