www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - IQ-Jänner Rallye

K.I.T. Racing CS na Jänner Rally 2008 úspěšně

10. ledna 2008 • 01:00

Na start populární sněhové soutěže u našich jižních sousedů připravil zlínský tým K.I.T. Racing CS vůz Mitsubishi Lancer EVO IX pro slovenského jezdce Petera Gavláka.

Peter Gavlák navigovaný zkušeným Milošem Hůlkou a pilotující „devítku“ v tradičním červeno-stříbrném zbarvení zahájili soutěž 22. časem v úvodní rychlostní zkoušce. V průběhu soutěže se postupně probojovávali startovním polem kupředu a po úvodní etapě patřila slovensko-českému tandemu 14. příčka. Z této pozice posádka v sobotu útočila dále a po výborném výkonu ve druhé etapě dokázala v těžké konkurenci dokončit soutěž na 8. pozici absolutního hodnocení.

„Soutěž z našeho pohledu hodnotíme velmi dobře,“ vyjadřuje spokojenost vedení týmu. „V loňském roce skončil Peter Gavlák s námi připravovaným vozem na 11. pozici, takže letos jsme o tři příčky výše. Když se navíc podíváme na pozici mezi jezdci, kteří se účastní MMČR pravidelně, je důvod ke spokojenosti a k pozitivním startovním vyhlídkám do budoucna v této sezóně.“

„S vozem nebyly po celou dobu soutěže žádné výraznější potíže a servis se tak téměř omezil na běžnou údržbu a opravy, i to je pro nás velkým uspokojením. Po soutěži budeme techniku kompletně repasovat a připravovat se na další soutěž, kterou by s námi měl Peter absolvovat v březnu a kterou bude, pokud se nic v kalendáři nezmění, úvodní podnik Mistrovství Slovenska Rally Nitra.“

Ještě mezi právě skončenou rakouskou soutěží a úvodním slovenským podnikem se tým K.I.T. Racing CS vydá do Polska, kde jeho vozy odstartují při další zimní soutěži, kterou bude na polské straně Tater Rajd Magurski.

Petr Medřík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist