www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Biasion kraloval prvnímu dějství poháru Fiest

28. března 2006 • 03:00

Vzdálený příbuzný dvojnásobného světového šampiona Massimo Biasiona, jmenovec Mathieu (dědové obou pánů byli bratranci) vyhrál první podnik letos nově zřízeného poháru Ford Fiesta Sporting Trophy, který se jel o uplynulém víkendu při Rally Catalunya - Costa Daurada.

Šampionát je určen pro jezdce využívající identické Fordy Fiesta ST upravené podle předpisů pro třídu N3. Šestadvacetiletý Francouz, který v loňském roce bojoval ve francouzském poháru vozů Renaul Clio bojoval od počátku s Italem Bettegou a Řekem Athanassoulasem. Rozuzlení přinesl přelom první a druhé etapy. V té době vedoucí Alessandro Bettega poškodil v jedné ze zatáček řízení a musel odstoupit. Do soutěže sice nastoupil v rámci superally, ale to již bez šance na vítězství.

Po první etapě vedoucí Athanassoulas si svého postavení také příliš dlouho neužíval. Hned z úvodního sobotního servisu odjel později po problémech se spojkou a ve snaze dohonit ztrátu urazil kolo. Také on využil systém superally, na lepší než šesté místo to však nestačilo.

Vítězství tak zaslouženě vybojoval Mathieu Biasion s téměř šestiminutovým náskokem na Giorgose Philippedese. Bronzovou příčku vybojoval Brit Simon Hughes, kterého mohou znát čeští fanoušci z jeho loňských startů v rámci Fabia Cupu.

Dalším podnikem v rámci Ford Fiesta Sporting Trophy bude o druhém dubnovém víkendu Tour de Corse.

-plu-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist