www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Řada nových rychlostních zkoušek při Neste Oil Rally Finland

15. ledna 2008 • 07:00

Jedním z divácky nejoblíbenějších podniků mistrovství světa v automobilových soutěžích bývá každoročně Neste Oil Rally Finland. Ta je zařazena do kalendáře MS i letos jako jeho devátý díl. Kromě toho je soutěž zařazena i do obou nižších šampionátů JWRC a PCWRC, což má své klady i zápory.

„Jsme velice rádi, že naše soutěž je jediná nejen v letošním kalendáři, ale i v posledních letech, která je zařazena do všech tří šampionátů,“ řekl s viditelným úsměvem výkonný ředitel hlavního organizátora soutěže AKK Sports Ltd, Jarmo Mahonen.

„Přirozeně, všechno s sebou nese plusy a mínusy. Momentálně se snažíme poskládat dohromady tratě rychlostních zkoušek, přičemž letos musíme více než kdy jindy přihlížet také k výdrži cest. Přeci jen se jezdí na šotolině a pokud by bylo deštivé počasí, mohlo by to při očekávaném velkém počtu aut znamenat velké komplikace,“ prozradil Mahonen.

Stejně jako v minulém roce by mělo být na programu zhruba 350 kilometrů rychlostních zkoušek. Jak jsme již psali koncem minulého týdne, z harmonogramu vypadne legendární test Ouninpohja. „Zatím nemůžeme o trati mnoho prozrazovat. A ani nechceme. Dokud totiž nebudeme mít veškerá povolení, nemá cenu cokoliv zveřejňovat, protože se to posléze může změnit. Ale můžu prozradit, že zhruba polovina rychlostních zkoušek by měla být odlišná od minulého ročníku,“ dodal tajemně Mahonen.

Centrem soutěže opět zůstane prostor místního výstaviště Paviljonki v Jyväskylä, kde bude umístěna i servisní zóna. Přesný časový harmonogram včetně detailů k trati by měl být zveřejněn v průběhu března.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist