www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Hänninen: Když jsem viděl Villagru s WRC, šel jsem do rizika

foto

2. srpna 2009 • 21:00

S cílem udržet suverénní vedení ve skupině produkčních vozů nastupoval do dnešní závěrečné etapy Finské rally Juho Hänninen, tovární pilot Škody Motorsport. Vidina skalpu vozu WRC byla ale silnější a tak šel Juho v závěrečných zkouškách do rizika s tím, přestihnout Villagru s Fordem Focus WRC týmu Munchi’s, což se povedlo a Fin tím tak dokázal dovézt Fabii S2000 na vynikající desáté pozici celkově.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Finské rally

foto

14. srpna 2008 • 23:20

Těsně před nadcházející asfaltovou Německou rally vám přinášíme ještě opožděné ohlédnutí za předchozím šotolinovým podnikem seriálu mistrovství světa FIA v rally, kterým byla rychlá Neste Oil Rally Finland. Autorem téměř devadesátky zdařilých snímků je Josef Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Rantanen finským vítězem „Abu Dhabi Spirit of the Rally“

foto

5. srpna 2008 • 11:00

Matti Rantanen, který se při svém debutu v mistrovství světa představil na domácí soutěži sedmým místem absolutně, získal ocenění promotéra mistrovství „Abu Dhabi Spirit of the Rally“.

žádný příspěvek celý článek »

Suzuki: Po bodech z Finska míříme výše!

foto

5. srpna 2008 • 09:00

Šéf Suzuki World Rally Teamu Paul Wilding vyjádřil spokojenost po uplynulé Finské rally, do které japonská továrna nasadila vylepšený speciál SX4 WRC. Novinky v konstrukci postihly jak zavěšení, tak problémovou hydrauliku. Výsledkem byla osmá pozice pro Toniho Gardemeistera, který si tak na své bodové konto do šampionátu jezdců připsal jeden mistrovský bod, a dva body do hodnocení značek. Týmový kolega P-G Andersson po havárii soutěž nedokončil.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb poprvé vítězí ve Finsku

foto

5. srpna 2008 • 06:00

58. ročník Rallye Finsko, devátý podnik mistrovství světa WRC 2008, se zapíše do historie. Sébastien Loeb a Daniel Elena tu poprvé vyhráli a druhá posádka Citroën Total Sport Dani Sordo - Marc Marti skončila těsně pod pódiem na 4. místě, navíc si Citroën připsal další cenné body do hodnocení Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen dojel ve Finsku po velké bitvě druhý

foto

5. srpna 2008 • 04:00

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen z týmu BP Ford Abu Dhabi dojeli do cíle Finské rally po vzrušující čtyřdenní bitvě na druhém místě. Díky sedmému umístění na stupních vítězů v devíti letošních podnicích patří Finům stále zasloužené první místo v průběžné tabulce šampionátu jezdců. S Focusem RS WRC rovněž udrželi pro Ford vedení v hodnocení značek.

žádný příspěvek celý článek »

Flodin vyloučen z Finské rally

foto

3. srpna 2008 • 23:10

Švédský mladík Patrik Flodin si nakonec radosti z druhého místa v hodnocení PCWRC na Neste Oil Rally Finland dlouho neužil. Po závěrečné technické kontrole v cíli soutěže byl totiž nakonec vyloučen kvůli porušení technických předpisů.

příspěvků: 4 celý článek »

Loeb jedním z 'hříšníků' letošní Finské rally

foto

3. srpna 2008 • 22:25

Vítěz letošní Neste Oil Rally Finland, úřadující mistr světa Sebastien Loeb, nebude na tuto klasickou šotolinovou rally vzpomínat jenom v dobrém, neboť kvůli porušení pravidel silničního provozu musel sáhnout také hluboko do své peněženky.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop si dojel ve Finsku pro vítězství

foto

3. srpna 2008 • 22:20

Splněný sen, tak lze charakterizovat úspěšnou misi Martina Prokopa na Finské rally. Třetí letošní start v juniorském šampionátu MS proměnil jihlavský pilot spolu s Janem Tománkem ve své premiérové vítězství a vrátil se tak do souboje o přední umístění v celkovém hodnocení JWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Finsko: Two man's show pro Loeba

foto

3. srpna 2008 • 14:00

V bitvě na ostří nože, ve které si nedarovali navzájem zadarmo ani jedinou vteřinu Sebastien Loeb na Citroenu C4 WRC a Mikko Hirvonen na Fordu Focus WRC, se nakonec přeci jenom radoval úřadující mistr světa. Francouz se tak stal ve své kariéře poprvé vítězem nejrychlejší rally seriálu mistrovství světa FIA, ale nutno dodat, že opravdu zaslouženě.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se dostal v závěru dne do vedení

foto

3. srpna 2008 • 03:00

V napínavý souboj mezi Martinem Prokopem a Michalem Kosciuszkem se proměnil i druhý den Finské rallye v hodnocení JWRC. V předposlední dnešní „erzetě“ se karta obrátila ve prospěch českého pilota, kdy se po precizním výkonu a chybě svého největšího soka dostal do čela. Do závěrečných nedělních kilometrů tak vstoupí z pozice leadera.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop svádí boj o špici mezi juniory

foto

2. srpna 2008 • 09:55

Po závěrečné páteční RZ, pouhé dva kilometry dlouhé superspeciálce, se Martin Prokop s Janem Tománkem usadili na druhé příčce v hodnocení JWRC s minimálním časovým odstupem na vedoucího Poláka Kosciuszka.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Neste Oil Rally Finland ON LINE !

foto

1. srpna 2008 • 08:30

Po několikatýdenní pauze se opět rozeběhl kolotoč světového šampionátu v automobilových soutěžích. Jak se daří posádkám na extrémně rychlých šotolinových tratích v okolí severské metropole Jyväskylä můžete sledovat ON LINE se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se shakedownem spokojen

foto

1. srpna 2008 • 01:00

Dnes otevřel program Finské rallye shakedown, trať si projeli třikrát i Martin Prokop s Janem Tománkem se svou C2. Jejich čas z posledního průjezdu pak byl nejrychlejším v hodnocení účastníků juniorského šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown Neste Oil Rally Finland vyhráli bratři Solbergové

foto

31. července 2008 • 11:30

Dnes dopoledne skončil předlouhá pauza v kolotoči mistrovství světa, když byl za slunečného počasí odstartován shakedown na Neste Oil Rally Finland. Vítězství v něm ukořistili bratři Henning a Petter Solbergové, kteří na 3,76 km dlouhém úseku zajeli shodný čas.

žádný příspěvek celý článek »

toplist