www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Návrh tratě Rallye Deutschland odtajněn

16. ledna 2008 • 06:00

Přestože do startu ADAC Rallye Deutschland zbývá ještě dlouhých osm měsíců, pořadatelé již musí na nadcházejícím ročníku poctivě pracovat. Do FIA již zaslali první návrh tratě. Nač se mohou počtné davy fanoušků nejen z České republiky o třetím srpnovém víkendu těšit?

Stejně jako v loňském roce, centrum celé soutěže včetně servisní zóny bude v historickém západoněmeckém městě Trier. „Přesunem servisu do Trieru se nám otevřely obrovské možnosti na rychlostní zkoušky, které nám nabízí zdejší kraj. Předpisy FIA mají limit délky rychlostních zkoušek mezi 340 a 360 km, my zatím v našem návrhu počítáme s 380 km,“ prozradil vedoucí organizačního týmu Armin Kohl.

V Německu se však dějí i jinde nepříliš vídané věci. Jak by asi ocenili čeští pořadatelé Kohlem uvedený příklad: „Občané vesnice Moselortschaft Dhron si prosadili, aby rychlostní zkouška naší soutěže vedla přímo jejich obcí. Náš plán byl původně jiný, ale nakonec jsme se rozhodli trať lehce pozměnit a nadšeným obyvatelům přivést závodní vozy pod okna jejich domů.“

První etapa Rallye Deutschland se opět pojede po cestách mezi vinicemi podél Mosely. „Po zkušenostech z loňského roku jsme oproti minulému ročníku přidali v pátek jednu rychlostní zkoušku navíc, abychom udrželi diváky déle mimo Trier. Důvod je jasný - během těchto prázdninových dní řada obyvatel nezajímající se o rally míří do blízkých středisek Saarland a Luxembourg,“ řekl Kohl.

V sobotu se pokračuje v nastoleném trendu rotací rychlostních zkoušek. Oproti loňskému ročníku tak vypadávají úseky Erzweiler a St. Wendeler Land, naopak se do harmonogramu vrací Birkenfelder Land a Freisen/Westrich. V neděli pak na posádky čekají dvě nové dvacetikilometrové zkoušky, celou soutěž pak uzavře show přímo v Trieru nesoucí všeříkající název 'Circus Maximus'.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist