www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Neste Oil Rally Finland opět mění ředitele

17. ledna 2008 • 04:00

Neste Oil Rally Finland opět mění svého ředitele. Po dvouleté odmlce se na post nejvyššího muže této finské soutěže vrací Kai Tarkiainen. Kromě toho se stal také promotérem nejvýznamnější severské národní série - mistrovství Finska.

Kai Tarkiainen se podílel na pořádání nejvyznamnějšího finského podniku od roku 1995, kdy soutěž ještě nesla název Rally 1000 jezer. V roce 2006 se Tarkiainen stáhl z tohoto postu a začal se věnovat práci v PR agentuře. Ještě v loňském roce se ale nechal přesvědčit od organizátorů Rally Ireland na spolupráci. Nyní se vrací zpět i k Neste Oil Rally Finland.

„Je to fantastické, že se mi podařilo přesvědčit Kaie k návratu zpět do našeho kolektivu,“ prozradil výkonný ředitel AKK Sports Ltd. Jarmo Mahonen, k čemuž Tarkiainen dodal: „Jsem strašně rád, že se můžu vrátit do organizačního výboru Neste Oil Rally Finland.“

Co ho vedlo k tomuto rozhodnutí? „Přestože byla moje práce v PR agentuře hodně zajímavá, má spolupráce při irském dílu mistrovství světa mi ukázala holou skutečnost - nejsem schopen opustit svět automobilových soutěžíc. Jarmova nabídka na můj návrat do AKK Sports přišla v ten pravý moment,“ řekl Tarkiainen.

V loňském roce byl ředitelem soutěže Risto Laine známý ze svého manažerského působení v Suzuki Sport Europe. Jeho spolupráce s organizátory Neste Oil Rally Finland však skončila. V budoucnu se hodlá věnovat práci v soukromém sektoru, přesto hodlá zůstat v pozici sportovního manažera finské automobilové federace.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist