www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Novinky ze Švédské rally (UPDATE)

19. ledna 2008 • 05:00

Celkem 66 posádek se přihlásilo na druhý podnik letošního mistrovství světa, kterým bude únorová Uddeholm Swedish Rally v okolí Karlstadu. 18 soutěžních dvojic má disponovat vozy kategorie WRC, je mezi nimi například Urmo Aava s Citroënem C4 WRC nebo Daniel Carlsson s Peugeotem 307 WRC.

Celkem 21 posádek bude soutěžit o body do „produkčního“ seriálu PC WRC, nejnižší číslo poveze úřadující mistr tohoto šampionátu, Japonec Toshihiro Arai. Ten se poprvé představí s novým Subaru Impreza N14, se stejným vozem pojede i Patrik Flodin nasazený Subaru Swedish Dealer Teamem. Jeho týmovým kolegou bude úřadující mistr Švédska ve skupině N Oscar Svedlund; oba piloti jedou v rámci PC WRC na takzvanou divokou kartu. Ve třídě N4 jsou přihlášeny i dva speciály kategorie S2000 – s peugeotem pojede juniorský šampión pro rok 2006 Patrik Sandell, fiat bude řídit Nor Kristian Solhberg. Ve stejné kategorii pojedou i oba čeští reprezentanti, Martin Prokop a Josef Semerád

Z pohledu organizátorů je momentálně velkým problémem počasí. V celé Evropě totiž panují nadprůměrně vysoké teploty, které se konkrétně ve Švédsku trvale drží okolo pěti stupňů nad nulou. Z tratí rychlostních zkoušek plánovaných na druhou etapu Švédské rally údajně slezl sníh a na povrch se podobně jako v roce 2005 dostala podkladová šotolina. Pořadatelé si zatím nepřipouštějí možnost odvolání celé soutěže - doufají, že se během tří týdnů, které do rally zbývají, situace zlepší.

AKTUALIZACE

Jako poctu tragicky zesnulému Colinu McRae vypsali švédští pořadatelé novou soutěž „Colin's Crest Award“, která se váže k legendárnímu skoku na rychlostní zkoušce Vargasen. Speciální pohár získá posádka, která na jednom z nejslavnějších míst Uddeholm Swedish Rally předvede nejdelší skok. V roce 2006 dolétl nejdále Mikko Hirvonen, když pokořil metu 40,8 metrů, loni byl nejodvážnější Thomas Schie - 37,5 metrů.

Seznam přihlášených a další informace k Uddeholm Swedish Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist