www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Monte Carlo

Legendární Rallye Monte Carlo 2009 potvrzeno v IRC

24. ledna 2008 • 15:30

Prezident Automobile Club de Monaco Michel Boeri a šéf IRC Jacques Béhar dnes na tiskové konferenci v Monaku oficiálně potvrdili již více než měsíc známý fakt, že příští ročník legendární Rallye Monte Carlo bude zařazen do kolotoče seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Sedmasedmdesátý ročník Rallye Monte Carlo zůstane i v roce 2009 ve svém tradičním termínu na konci ledna a bude zahajovacím dílem seriálu, který by měl obsahovat deset až dvanáct soutěží.

„Po oznámení mezinárodní federa FIA o systému fungování mistrovství světa v následujících letech jsme se začali poohlížet po alternativě, jak udržet naši soutěž při životě. A myslím si, že právě IRC je vynikající příležitost. Ve své první sezóně dokázal tento šampionát demonstrovat svou dynamiku, hodnotu i potenciál. Idea tohoto seriálu je vynikající a jsme velice šťastní, že můžeme být v příštím roce jeho součástí,“ řekl letošní ředitel Rallye Monte Carlo René Isoart.

Svou zdvořilostní řeč přednesil i Jacques Béhar: „Pro nás je velká čest, že zahajovacím podnikem ročníku 2009 bude právě Rallye Monte Carlo, jednoznačně nejprestižnější podnik v tomto sportovním odvětví. Snažíme se kolem IRC rozvinout mediální strategii, kterou bychom k rally přitáhli nové lidi, speciálně přes televizní přenosy. Do budoucna chceme tuto nabídku zlepšovat a jsme potěšeni, že budeme moci divákům podél tratě i těm u televize moci nabídnout právě Rallye Monte Carlo.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist