www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Ve stopě Valašské zimy

Ve stopě Valašské zimy - Memoriál Josefa Sláčíka

31. ledna 2008 • 01:00

V sobotu 26. ledna 2008 se ve Vizovicích uskutečnil XXXIII. ročník velmi populární motoristické akce pro řidiče - amatéry, nad kterou převzali záštitu hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš a poslanec Parlamentu Mgr. Tomáš Úlehla. Ti také společně s místostarostou Ing. Jaroslavem Burkartem soutěž slavnostně zahájili a odstartovali vozidla v první etapě.

Do uzávěrky přišlo 209 přihlášek. Na startu bylo 130 posádek a 6 předjezdců. Podruhé v historii se zúčastnila i zahraniční posádka, tentokrát přímo exotická. Javier Escurda z Baskicka a Cesar Baron z Peru, kteří jeli jako předjezdci. Zúčastnila se vozidla všech možných značek včetně Trabantů, Žigulíků, Mini Cooperů a nejpočetněji zastoupené značky Škoda.

Do cíle se vrátilo 109 posádek. 4 posádky havarovaly bez zranění, 23 odstoupilo z technických důvodů. Nepříliš zimní počasí přilákalo na trať tisíce lidí. Hodně jich bylo na slalomu na školním hřišti, ale i na dalších místech tratě.

Hladký průběh soutěže zajišťovalo celkem 150 pořadatelů a zčásti pracovníci agentury SG3.

Soutěž vyhrála posádka st. číslo 110 Jakub Král - Jindřich Cetkovský na Subaru Impreza, přijatá až jako náhradní. 2. místo st. číslo 92 Petr Vraj s dcerou Sabinou na Mitsubishi Lancer EVO VII a 3. místo st. číslo 94 Milan Greguška a Miroslav Hlobil na stejném voze.

Třídu A, vozů s předním náhonem vyhrála posádka st. číslo 23 Josef Perner - Drahomír Kubuca s Opelem Kadett. Třídu B - zadní náhony - vyhrála posádka st. číslo 31 František Ančík - Jiří Rozkopal s BMW 1. Do cíle dojela na 88. místě absolutně i jediná dámská posádka st. číslo 35 Netopilová Gabriela a Šidlíková Jana.

Ředitelství soutěže děkuje všem institucím a sponzorům, kteří pomohli uspořádat tuto ojedinělou motoristickou akci. Zvláštní poděkování patří Zlínskému kraji, Městskému úřadu Vizovice, firmám Samohýl, Svoboda-Březík, Sheron, Pohlídal Jiří a dalším, stejně tak pánům Lukáši Balejovi, Aleši Pilčíkovi za virtuální prezentaci.

Základní informace ke Stopě ZDE.

Fotogalerie Ve stopě Valašské zimy.

Další fotografie a videa ze Stopy.

Antonín Cekota
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist