www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Sordó ve Švédsku nastoupí s pětiminutovou zátěží

2. února 2008 • 18:00

Problémy s pohonnou jednotkou Citroënu C4 WRC budou mít pro Daniho Sorda větší následky, než jen pokažený výsledek na Rallye Monte Carlo, kde musel Španěl kvůli poškozenému motoru odstoupit a využít systému SupeRally. Už dnes je jasné, že další těžkosti tohoto jezdce potkají i na dalším podniku MS, švédské Uddeholm Rally.

Vše se totiž odvíjí od pravidla používat na „spárovaných“ soutěžích mistrovství světa shodné komponenty, mezi které patří právě i motor. Ten v Sordově voze vypověděl službu během třetí etapy Mote Carla. Tehdy se dlouho nevědělo, zda jezdec nastoupí i do závěrečného dne rally. Technici Citroën Sportu pohonnou jednotku nakonec opět zprovoznili a Sordó se vrátil do hry, z dnešního pohledu by ale patrně bylo lepší, kdyby vůz týmové dvojky zůstal až do konce soutěže v servisu a nebyl hodnocen v konečné klasifikaci. V takové chvíli by totiž pravidlo o párování dílů pro daný vůz přestalo platit.

Jenže to se nestalo, Dani dojel až do cíle v domnění, že je vše v pořádku. Problém ale nastal v okamžiku, kdy mechanici v centrále Citroën Sportu udělali na onom motoru „rozborku“ a zjistili, že je tento poškozen mnohem více, než se předpokládalo, a že je pro Švédskou rally nepoužitelný. Do útrob rudého speciálu se tak nastěhuje motor nový, poněvadž se ale zároveň jedná o porušení pravidel, dostane do začátku Uddeholm Swedish Rally Dani Sordó penalizaci pěti minut. Severská soutěž tak i nadále mladému pilotovi nastavuje svou odvrácenou tvář.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.02.2008 00:26
Karbonyl - moderátor
Přeci se Frantíci nebudou dělit o vedení ve značkách s nějakým Subaru... :-D
02.02.2008 23:35
Pluto - moderátor
To se Citroënu ten jeden bod pěkně prodražil...
toplist