www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Švédské rally zatím počasí nepřeje

6. února 2008 • 16:30

Aktuální počasí v Karlstadu zatím pořadatelům druhého podniku letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích mnoho radosti nenadělalo. Dnešní přeháňky v podobě deště se sněhem, teplota okolo jednoho stupně nad bodem mrazu a nepříznivá předpověď počasí na další dny neznamenají pro letošní Švédskou rally nic pozitivního.

Zatímco na severněji položených rychlostních zkouškách je situace zatím udržitelná, když kromě souvislé vrstvy ledu na prakticky celé délce tratí lemuje trať sněhová pokrývka výšky pohybující se mezi 20-30 cm, na superspeciální zkoušce v Karlstadu je situace naprosto odlišná.

Na trati paralelní superspeciálky vybudované v areálu klusáckého závodiště přímo vedle servisní zóny v Karlstadu se nachází prakticky jen tenká vrstva ledu, místy je povrch čistě šotolinový. Momentálně se tedy v kuloárech dokonce spekuluje o tom, zda se úvodní divácká zkouška pojede či nikoliv.

O něco lepší je přeci jenom situace na trati oficiálního shakedownu, který je situován v nedalekém lese. Povrch krátké trati, která však nemá příliš valnou technickou úroveň a je spíše jakousi z nouze ctností, je kompletně pokryt silnou ledovou krustou, která by měla vydržet minimálně průjezd vozů kategorie WRC.

V samotném centru soutěže zatím vládne po dnešních technických přejímkách relativní klid, 'ostrý' program soutěže zahájí zítra v 8:00 hodin ráno oficiální testovací zkouška.

Jan Vaškovič, Karlstad
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.02.2008 14:27
John - moderátor
Tak superspeciálka se nakonec jede, teď nám to bylo zrovna potvrzeno.
07.02.2008 06:49
mm
Větru,dešti neporučíš.To už tady bylo a nějak to nedopadlo..Tak ať to natočej a jdou jezdit.A nebo ať to přesunou víc na sever.
06.02.2008 17:28
Michal
Ta superspeciálka vypadá výborně! Ale nejspíš jí bude škoda :-(
06.02.2008 16:43
Karbonyl - moderátor
Zůstala mu červená střecha, jako poznávací znamení pro vrrrrrtulník!
06.02.2008 16:40
Pluto - moderátor
Rautenbach a bíle auto? Tak to má štěstí, že nebude sníh. V té sněhové závěji by ho totiž nenašli :-D
toplist