www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Po čtyřech zkouškách v trháku Latvala, Loeb na střeše

8. února 2008 • 13:00

Zajímavě se odvíjejí výsledky letošní Uddeholm Rally Sweden. Rozhodující pro vývoj první etapy byla bezesporu nejdelší čtvrtá zkouška nesoucí název Mangen. Na téměř třiadvaceti kilometrech dopadl nejhůř tým Citroën, z bojů o nejvyšší příčky jsou venku ale i Atkinson a Andersson.

Finští mladíci v barvách Fordu Jari-Matti Latvala a Mikko Hirvonen zahájili dnešní den náporem a donutili Sébastiena Loeba k chybě. Francouz na čtvrtém testu trefil sněhovou bariéru a obrátil svůj vůz na střechu. Diváci jej vrátili zpět na kola, světový multišampion však ztratil tři a půl minuty. Mnohem horší jsou však hlášené problémy se spojkou a motorem.

Právě čtvrtá zkouška vyšla nejlépe Latvalovi, který porazil všechny své soupeře o „parník“ a z vyrovnaného souboje s týmovým kolegou Hirvonenem je najednou čtyřiadvacetivteřinový náskok. Bronzovou příčku drží trochu překvapivě Henning Solberg před Gigim Gallim, až na pátém místě je jiné auto než Ford - Subaru Impreza WRC Pettera Solberga.

Kromě Loeba ztratil na čtvrté zkoušce i Urmo Aava, který svůj Citroën doloval ze sněhové závěje dlouhých patnáct minut. Obdobně dopadl o zkoušku dřív i Chris Atkinson. Po druhé zkoušce překvapivě třetí Östberg na privátním Subaru na následujících zkouškách chyboval, na RZ 3 vystřihl efektní hodiny, na RZ 4 pak dostal defekt. Ještě hůře dopadl místní P-G Andersson, kterého z celé soutěže vyřadily problémy s motorem.

V rámci PCWRC zatím vede Patrik Sandell s jediným vozem S2000 ve startovním poli, druhý je ve stejném čase Jari Ketomaa a třetí Juho Hänninen. Martin Prokop drží šestou příčku, Josef Semerád ztatil na RZ 2 dalších sedm minut, v následujících dvou zkouškách však zajel velice slušné časy.

Aktualizováno: mechanici opravili spojku na Loebově voze, jezdec ale dostal kvůli pozdnímu příjezdu do servisu 50 sekund penalizace a na následném přejezdu k RZ 5 definitivně odstoupil.

Další informace k Uddeholm Swedish Rally naleznete ZDE.

Onboardy ze shakedownu + videorozhovory s jezdci

Výsledky ON LINE

Diskuse k soutěži

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.02.2008 15:43
krb
jak vidím tak to bude hodně zajímavé:-)
08.02.2008 13:20
Pluto - moderátor
Jsem hodně zvědavý na druhé průjezdy.
08.02.2008 13:20
Pluto - moderátor
Loeb chyboval, to není možné. V poslední době se to děje nějak často...
toplist