www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

"One team show" pro Ford

8. února 2008 • 16:40

Diametrálně odlišně budou na odpolední část dnešní etapy vzpomínat dva nejúpěšnější týmy mistrovství světa. Zatímco zkáza Citroënu z dopoledne byla definitivně dokonána, továrnímu Fordu se naopak nebývale daří, když spolu s „béčkovým“ Stobartem drží první čtyři místa v absolutní klasifikaci!

Sébastien Loeb, který výrazně poškodil svůj vůz na čtvrtém testu, se sice dokázal dobelhat do servisu a dokonce z něj i vyjet, motor jeho Citroënu však dodýchal na přejezdu k páté rychlostní zkoušce. Na sedmém testu pak definitivně skončil při premiéře s C4 WRC i Urmo Aava, v soutěži tak z francouzského týmu zůstává jen nevýrazný Sordo, jenž navíc zatěžkaný pětiminutovou penalizací.

Po odstoupení Loeba dnes po rychlostních zkouškách jezdil jako první Mikko Hirvonen, na což doplácel pomalejšími časy. Jeho odstup za vedoucím Latvalou se již vyšplhal téměř na padesát vteřin. Uvidíme zítra, kdy si oba piloti své pozice prohodí. O třetí příčku sváděli tuhý souboj Gigi Galli a Henning Solberg, ani mocným finišem vítězstvím na poslední zkoušce se nedokázal italských showman probojovat na bronzový stupínek, který zatím drží norský pilot.

Pátou příčku drží Petter Solberg, mocně na něj ale tlačí Mads Östberg. Ten je i přes chyby na třetím a čtvrtém testu slavnému Petterovi na dostřel a naznačuje, že za špatnými výsledky továrního týmu Subaru z minulých měsíců nemusí být jen neposlušné auto...

Mezi produkčními vozy kraluje Patrik Sandell, který se se svým Peugeotem 207 S2000 dokázal probojovat až na desátou příčku absolutně! Druhé místo drží Juho Hänninen, třetí je po defektu Ketomy Patrik Flodin. Martin Prokop se drží se stovteřinovou ztrátou na šestém místě v rámci PCWRC.

Dnes je na programu ještě superspeciálka v Karlstadu. Její start je naplánován na 18:00 a opět by měla být přenášena přímým přenosem.

Další informace k Uddeholm Swedish Rally naleznete ZDE.

Onboardy a videorozhovory s jezdci z první etapy

Výsledky ON LINE

Diskuse k soutěži

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist