www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Sébastien Loeb bude v sobotu pokračovat

8. února 2008 • 21:30

Francouzský multišampion Sébastien Loeb neunesl tlak finských mladíků v barvách továrního týmu Ford a poslal na čtvrtém rychlostním testu svůj Citroën přes střechu. Přestože se dokázal dobelhat do cíle a posléze i do servisní zóny, na přejezdu k RZ 5 musel odstoupit.

„V zatáčce jsme trefili předkem sněhovou bariéru. Protože byl sníh mokrý a těžký, poslal nás do smyku a šli jsme ven. Tam auto zakoplo o nějaký kámen, který nás katapultoval přes střechu. Intercooler, brzdy, spojková hadice a lyžina se poškodily, hlavně jsme ale přišli o spojku. Naštěstí nám pomohli diváci a vrátili nás zpět na trať,“ řekl k nehodě Loeb.

Ke smůle Loeba se tato nehoda stala na zkoušce, po níž následoval pouze výnosný servis, který je významně omezený nejen časem, ale hlavně náhradními díly, které smí týmy použít.

„Je to smůla, ale důvodem našeho odstoupení nebyl nedostatek času na servis, ale dílů. V tomto typu servisu totiž jako náhradní díly můžeme použít pouze to, co vezeme v autě. Pokud by to bylo v normálním servisu, tak nemáme nejmenší problém. Nakonec jsme vyjeli ze servisu s neopravenou spojkou a bez lyžiny. Za této situace a při polovičním výkonu motoru jsme se na přejezdu rozhodli raději odstoupit,“ popsal odstoupení Loeb.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist