www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Martin Prokop poskočil na bronz

9. února 2008 • 17:30

Třetí příčka v produkční klasifikaci posádky týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek je výtečným vkladem do poslední etapy Švédské rally. V absolutní klasifikaci patří české dvojici po čtrnácti rychlostních zkouškách jedenáctá příčka.

Švédská rally ani dnes nenabídla očekávané sněhové podmínky, spíše naopak. Teploty kolem 4°C nadělaly hodně starostí zejména organizátorům. Po průjezdu prvních aut bylo na trati stále více šotoliny, kvůli podmínkám byl dokonce zrušen druhý průjezd RZ12 Horssjon.

Ani tyto nepříjemné skutečnosti nevzaly Martinovi a Jendou chuť závodit. Po včerejším šestém místě produkční klasifikace byla ve hře pozice nejrychlejšího „neseveřana“. Duel s Rakušanem Aignerem probíhal v režii české posádky. Na úvodním testu dne byla rychlejší, v závěru druhé ranní zkoušky Aigner havaroval a svého lancera doloval ze závěje dlouhé minuty.

Chyb se však nevyvarovali ani domácí „rychlíci“. Nejprve na RZ9 průběžně třetí Flodin, na závěrečném testu dne ztratil cenné minuty dosavadní suverén Sandell. Za této situace se Martin Prokop posunul na výtečnou třetí příčku produkční klasifikace.

„Do druhého dne jsme šli s cílem bojovat s Aignerem. Toho se nám podařilo rychle přeskočit, ale na švédské jezdce jsme nemohli moc pomýšlet. Ti se však částečně porazili sami. Nejprve vypadl Flodin, potom hodně ztratil Sandell. Ten však bude zítra určitě útočit, a tak uvidíme, jak se s tím dokážeme vyrovnat,“ uvedl Martin Prokop.

„Dnešní den byl opět o hledání hranice. Ráno jsme jeli s maximálním nasazení, přesto to na severské mladíky nestačí. Musím se však opakovat, trať je zde extrémně rychlá a chybička přijde velmi snadno. Však se o tom již přesvědčila řada našich soupeřů. Doufám, že nás ani během poslední etapy nezklame naše auto a ze Švédska si odvezeme premiérové produkční body,“ doufá Martin Prokop.

Závěrečná etapa obsahuje opět šest rychlostních zkoušek v okolí Hagforsu o celkové délce 97,22 km. Otázkou však zůstává, jak do průběhu zasáhne současné neseverské počasí.

Výsledky PCWRC po RZ 14

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist