www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Jordan Rally (JWRC)

Pořadatelé Rally Jordan stavbu nové servisní zóny stihnou

15. února 2008 • 04:00

Organizátoři Jordánské rally zástupcům FIA oznámili, že výstavba úplně nové servisní zóny nedaleko luxusních hotelů u Mrtvého moře je již v plném proudu a vše jde podle naplánovaného scénáře, takže by měla být připravena pro dubnovou premiéru Jordánska v kalendáři mistrovství světa.

Za výrazné podpory armády a ministerstva pro veřejné práce bylo odstraněno 50 000 čtverečních metrů zeminy pro vytvoření zbrusu nové servisní zóny. Podle plánů by měla být kompletně dostavena 31. března, tedy tři týdny před plánovanou soutěží.

„Servisní zóna je jednou z nejdůležitějších součástí soutěže, takže i pro nás to byla priorita. Nejdříve bylo potřeba vybrat vhodnou lokalitu a poté ji upravit požadavkům dle standardů pro mistrovství světa,“ prozradil Princ Feisal Al Hussein, šéf Jordan Motorsport.

Servisní zóna byla koncipována tak, aby rychlostní zkoušky, na kterých se Jordan Rally pojede, nebyly od tohoto místa příliš vzdáleny. Všechny úseky se tak pohybují ve čtyřicetikilometrovém radiusu od centra u Mrtvého moře, které bude dokončeno v půlce března, ihned po ukončení deštivého období.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist