www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Jordan Rally (JWRC)

Patrik Sandell o Jordánsku a Sörlandu exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

15. května 2008 • 10:15

Pouť nejúspěšnějšího švédského jezdce v současnosti pokračovala startem v juniorském světovém šampionátu při premiéře Jordánské Rally v MS. O víkend později si odbyl premiéru za volantem Škody Fabie WRC při norské Sörland Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Barry Clark: Ještě teď tomu nemohu uvěřit!

foto

30. dubna 2008 • 11:00

Jako pohádka zní příběh Barryho Clarka na Jordánské rally. Pětadvacetiletý Angličan, loňský vítěz Fiesta Sporting Trophy, který se měl nováčkovské soutěže zúčastnit v roli týmového mechanika nakonec usedl za volant samotného speciálu a i přes obrovskou ztrátu dokázal soutěž dokončit.

žádný příspěvek celý článek »

Zasloužené pódium pro Citroën

foto

29. dubna 2008 • 10:00

Závěrečný slavnostní ceremoniál prvního ročníku Jordánské rallye se odehrával nedaleko Ammanu v blízkosti Mrtvého moře. Dani Sordo a Marc Martí dovedli svůj Citroën C4 WRC až sem na druhé pozici celkové klasifikace a pro značku získali 8 cenných bodů do Poháru konstruktérů. Po sobotní nehodě se díky pravidlu Superally do soutěže vrátili obhájci titulu mistra světa Sébastien Loeb s Danielem Elenou a do bodové pokladnice Citroënu stihli dodat jeden bod.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen vyhrál Jordánskou rally, Ford vede značky

foto

28. dubna 2008 • 15:00

Finové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen s Focusem RS WRC vyhráli v Jordánsku svou první letošní soutěž MS. Posádka týmu BP Ford Abu Dhabi se vrátila na první místo průběžné tabulky šampionátu jezdců. Týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila dojeli jako sedmí a také jejich body pomohly Fordu k upevnění náskoku v čele šampionátu značek. Druhý Citroen na něj ztrácí sedm bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Jordánsko: Závěr nejlepší pro Hirvonena

foto

27. dubna 2008 • 14:15

Dramatický závěr měla celkem podle očekávání Jordánská rally, pátá soutěž letošního mistrovství světa FIA v automobilových rally. Jejím vítězem se nakonec stal Mikko Hirvonen na Fordu Focus WRC před Dani Sordem na Citroenu C4 WRC. Finský pilot si svým prvním letošním vítězstvím opět vybojoval vedení v průběžné klasifikaci šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Jordánsko: Sordó na čele, Ford na tahu

foto

26. dubna 2008 • 15:40

Po druhém dni Jordánské rally zůstává nakonec na čele průběžné absolutní klasifikace stejný muž jako po prvním dni, tedy Dani Sordó na Citroenu C4 WRC. Ten sice dnes vyhrál pouze jedinou rychlostní zkoušku a před posledním dnešním testem figuroval na třetím místě, ale nakonec bude do posledních šesti rychlostních testů nastupovat z pozice prvního jezdce na trati.

žádný příspěvek celý článek »

Jordánsko: Loeb mimo hru!

foto

26. dubna 2008 • 10:35

Dramatičtější a možná ani fatálnější zápletku, která vyřešila otázku, zda Sebastien Loeb vyhraje letošní pátou soutěž mistrovství světa, by pravděpodobně nevymysleli ani největší klasici světové literatury. Úřadující mistr světa byl ze hry o deset mistrovských bodů vyřazen nikoliv na rychlostní zkoušce, ale na přejezdové sekci.

příspěvků: 4 celý článek »

Jordánsko: Úvod patřil Citroenu

foto

25. dubna 2008 • 15:15

Po prvním dni Jordánské rally se na čele průběžné klasifikace pátého podniku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích usadily tovární Citroeny C4 WRC. O 1.1 vteřiny figuruje na první příčce Dani Sordó před svým týmovým kolegou a úřadujícím světovým šampiónem Sebastienem Loebem.

žádný příspěvek celý článek »

Jordánsko: Shake vyhrál Sordó, za Munchi’s startuje Clark

foto

24. dubna 2008 • 16:45

Dvojka továrního týmu Citroën Danio Sordó, vyhrál testovací rychlostní zkoušku, která předcházela slavnostnímu startu dalšího dílu MS, Jordan Rally. Zahajovací ceremoniál je plánován na osmnáctou hodinu místního času. Jezdilo se dnes dopoledne na 2,7 kilometrů dlouhém úseku vzdáleném jen pár kilometrů od centra soutěže.

příspěvků: 6 celý článek »

Citroën touží v Jordánsku po vítězství

foto

24. dubna 2008 • 15:00

Poprvé v historii mistrovství světa v rallye zavítá svou pátou částí seriálu WRC do Jordánska, kam Citroën Sport vysílá dvě tradiční posádky na vozech C4 WRC ve složení Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordo – Marc Martí. Navíc s technickou podporou Citroënu pojedou dva vozy C4 WRC v privátních barvách PH – Sport - Conrad Rautenbach -David Senior a Urmo Aava - Kuldar Sikk.

žádný příspěvek celý článek »

Suzuki: V Jordánsku začínají všichni od nuly stejně jako my!

foto

23. dubna 2008 • 12:00

Do neznámých vod vstoupí o nadcházejícím víkendu tovární tým Suzuki, pro Japonce to však bude mít zcela odlišný nádech, jelikož se tím smažou veškeré zkušenosti konkurentů týkající se dokonalé znalosti podniků z předešlých let na většině ostatních soutěží. V Jordánsku tak všichni startují od nuly, což hraje nováčkům do karet, a výrazněji než kdy jindy vstoupí do popředí zkušenosti samotných pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Ford chce na nejníže položené Jordánské rally k nejvyšším metám

foto

22. dubna 2008 • 10:00

Fakticky i v přeneseném slova smyslu zažívá BP Ford Abu Dhabi World Rally Team v letošním patnáctidílném seriálu WRC paradox výšin a nížin. Po skončení dvou nejvýše položených soutěží sezony v Mexiku a v Argentině, odjíždějí členové týmu s nejvyššími očekáváními k do jordánských nížin, kde se v nejnižší nadmořské výšce pojede v okolí Mrtvého moře pátý podnik letošního kalendáře.

žádný příspěvek celý článek »

Jordánská rally velkou výzvou pro všechny

foto

21. dubna 2008 • 07:00

Přední piloty světového šampionátu čeká v nadcházejícím víkendu nová výzva v podobě nováčka v kalendáři WRC, Jordánské rally. Povrch trati bude od zbývajících šotolinových podniků zcela odlišný, problémy může přinést hlavně tvrdý povrch skrytý pod vrchní vrstvou písku. Zkušenosti s místními podmínkami má z nejužší špičky pouze Petter Solberg a Dani Sordo, kteří se zúčastnili soutěže v loňském roce.

žádný příspěvek celý článek »

Jordánský thriller závěrečné etapy připraven

foto

9. dubna 2008 • 10:00

Organizátoři nadcházejícího podniku světového šampionátu v automobilových soutěžích, Jordánské rally, přiblížili informace o jejich „královské vložce“ závěrečné nedělní etapy jejich soutěže, 41 kilometrovém testu Jordan River.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn seznam přihlášených na Jordan Rally

foto

2. dubna 2008 • 07:00

Dalším dílem mistrovství světa v automobilových bude koncem dubna blízkovýchodní Jordan Rally, která si letos v MS odbude svou premiéru. Na soutěž, která doslova vzešla z prachu, když byla v poušti její infrastruktura včetně mnoha úseků rychlostních zkoušek vybudována speciálně kvůli rally, se přihlásilo celkem 55 posádek; 16 s vozy WRC a stejný počet juniorů, dalších třiadvacet posádek tvoří domácí účastníci či jezdci z okolních zemí.

žádný příspěvek celý článek »

toplist