www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Klarin: Švédská rally zůstane v Karlstadu

18. února 2008 • 08:00

Bertil Klarin, ředitel Švédské rally, jasně odmítl spekulace o přemístění soutěže do severnějších oblastí Švédského poloostrova v příštích letech. Rally zůstane i po letošním hodně kontroverzním ročníku v okolí Karlstadu.

Zatím poslední vydání severské rally se do historie zapsalo zcela jedinečnými podmínkami, o které se postaralo nezvykle teplé počasí. Některé vložky byly zcela bez sněhu a mnohem častěji než obvykle se ke slovu dostala šotolina dokonce i asfalt; nakonec musely být dvě vložky kvůli špatným podmínkám na trati zrušeny. Jezdci si stěžovali na zvýšené nebezpečí kvůli minimální adhezi hřebíkových pneumatik a diváci ihned začali spekulovat o přesunutí Swedish Rally více na sever či dokonce o spojení se soutěží, která se u švédských sousedů jela loni jako Rally Norway.

Klarin se ale domnívá, že letošní výkyvy v počasí si taková radikální opatření nežádají. „Museli jsme zrušit dvě vložky, ale samotná soutěž nikdy v ohrožení nebyla. Monte se taky jezdí na suchém asfaltu a nikomu to nevadí, stejně jako když kdysi napadlo velké množství sněhu na šotolinovou trať Turecké rally. Od nás se automaticky očekávají stoprocentní sněhové podmínky, ale letošní ročník ukázal, že tu můžeme mít vzrušující rally i na šotolině. S mistrovstvím světa máme smlouvu na další tři roky, díky systému rotací se u nás pojede „svět“ pojede v letech 2010, 2012 a 2014 – pokaždé v Karlstadu,“ dodal Klarin.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist