www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Pirellky na testech před Mexikem uspěly

26. února 2008 • 07:00

V závěru minulého týdne proběhly v Chateau Lasturs čtyřdenní testy továrního týmu BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, při kterých byly také oficiálně testovány nové pneumatiky Pirelli Scorpion, které budou premiérově využity právě při nadcházející Corona Rally México.

Podle nových pravidel budou mít týmy k dispozici pouze jeden vzorek pneumatik od nového dodavatele Pirelli. Šotolinové pneumatiky Scorpion budou nasazeny vůbec poprvé a budou dodány pouze ve tvrdé směsi. Protože již není možné používat mousse systém proti úniku vzduchu z pneumatiky po defektu, mají Scorpions zesílené boky.

Tovární tým Ford měl možnost tyto pneumatiky ve Francii vyzkoušet a jezdci byli jejich chováním příjemně překvapeni. Oba finští piloti strávili za volantem soutěžního vozu dva dny a najeli více než 400 kilometrů bez jediného defektu. „Přiznávám se, že jsem byl před zahájením testu k těmto pneumatikám skeptický, ale po jejich vyzkoušení jsem plně spokojený. Měli jsme za úkol jezdit s nimi až do úplného zničení, což se podařilo. Běžný cyklus kilometrů mezi servisními zónami by však měly tyto pneumatiky zvládnout bez problémů, ani defektů se příliš neobávám,“ prozradil Mikko Hirvonen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.02.2008 22:50
John - moderátor
Je fakt, že "myši" se takhle netrhaly, i když byly sedřené až na nárazník a figury z dezénu prostě zmizely. Na druhou stranu, bylo to na hodně abrazivním, ale principielně homogenním podkladu, ale tady mohly při odseparování figur zaúřadovat hodně ostré kameny.
26.02.2008 17:29
stoupa
Hochům italským to separuje na nulovém nárazníku, podle vzhledu nití aramid... Na druhou stranu dostaly ty pryžovky "na prdel" (i když ty zbytky figur z dezénu už by tam při separaci být neměly) - i po řezu na kameni by nárazníky měly držet při sobě a neloupat se. To jen tak...
toplist