www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Ricardo Triviňo z Mexika diskvalifikován

foto

19. března 2008 • 11:00

Historicky nejúspěšnější mexický závodník Ricardo Triviňo dokázal na letošní Corona Rally México dojet osmý absolutně, což by pro něj znamenalo zisk historicky prvního bodu z mistrovství světa. Hrdina místních fanoušků však byl po soutěži diskvalifikován.

příspěvků: 1 celý článek »

Patrik Sandell o Mexiku exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

14. března 2008 • 11:00

Před startem Corona Rally México jsme vás informovali o navázání spolupráce serveru AutoSport.CZ s juniorským světovým šampionem z roku 2006 a letošním účastníkem JWRC a PCWRC Patrikem Sandellem ze Švédska. Dnes si můžete přečíst první díl Patrikových reportáží - postřehy z Mexika.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Corona Rally México

foto

13. března 2008 • 11:00

Časově jsme přesně na pomezí mezi mexickým a argentinským dílem letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. V dnešní fotogalerii, která obsahuje téměř dvě stovky snímků, si můžete prohlédnout záběry z Corona Rally México tak, jak je zachytily objektivy týmových fotografů i našich mexických přátel.

žádný příspěvek celý článek »

Solbergovo Subaru jako magnet na podivné problémy

foto

12. března 2008 • 01:00

V dobrém na Mexickou rally určitě nebude vzpomínat jednička týmu Subaru WRT Petter Solberg, který byl po vyhraném shakedownu pasován do role jednoho z favoritů soutěže. Naděje na dobrý výsledek a prolomení smůly ovšem vzaly za své již v samém úvodu soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli Scorpion si úspěšně odbyly šotolinovou premiéru

foto

6. března 2008 • 03:00

Peter Tyson, marketingový ředitel sportovního oddělení společnosti Pirelli, je po uplynulém podniku, Mexické rally, spokojen s debutem jejich šotolinových pneumatik. Po premiéře PZero použitých v Monte Carlu a Sottozero, do kterých byly vozy obuty ve Švédsku, si tak svou letošní šotolinovou premiéru odbyly i nové Scorpiony.

žádný příspěvek celý článek »

Villagra: Pro mě i Munchi’s je to fantastický start sezony!

foto

4. března 2008 • 03:00

Při svém vůbec prvním letošním vystoupení Munchi’s Ford World Rally Teamu dokázali oba jeho piloti dokončit soutěž na slušně bodovaných pozicích a i díky přetrvávajícím problémům japonského týmu Suzuki, který vyšel v Mexiku skrz potíže s motory svých „SX-čtyřek“ naprázdno, ho v průběžném pořadí dokázali přeskočit.

žádný příspěvek celý článek »

Henning: Souboj o čtvrtou příčku rozhodl defekt

foto

3. března 2008 • 19:00

Defekt v samém závěru Mexické rally, třetího podniku letošního světového šampionátu, znamenal propad Henninga Solberga hostujícího v týmu Munchi’s Ford WRT na konečnou pátou příčku. Smolná pneumatika tak rozhodla o bodech za čtvrté místo, které nakonec ukořistila jednička Fordu, Mikko Hirvonen.

žádný příspěvek celý článek »

Ford si v Mexiku upevnil vedení v šampionátu značek

foto

3. března 2008 • 15:00

Dvojnásobný bodový zisk si připsal BP Ford Abu Dhabi World Rally Team po první šotolinové soutěži letošní sezony. Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila dojeli v Mexické rally třetí, Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen s druhým Focusem RS WRC čtvrtí. Ford vede v sezoně, kdy se pokouší získat třetí titul mistra světa v řadě, s dvanáctibodovým náskokem tabulku hodnocení značek.

žádný příspěvek celý článek »

Mexický hattrick Loeba s Elenou a Citroënu

foto

3. března 2008 • 12:00

Poslední den Mexické rallye viděl zdejší třetí vítězství v řadě Sébastiena Loeba s Danielem Elenou a Citroënu. Hattrick v zemi sombrer zároveň přinesl udržení kontaktu na čele průběžné klasifikace mistrovství světa pilotů s jednobodovým odstupem a Citroën si polepšil v hodnocení Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Richards: Atkinson je schopný začít vítězit

foto

3. března 2008 • 07:00

Šéf Subaru David Richards věří, že dvojka týmu Chris Atkinson bude ještě letos schopen vybojovat své první vítězství v soutěži světového šampionátu. Australská naděje japonského týmu dokázala v dosavadních třech odjetých podnicích dvakrát dokončit soutěž na pódiu, nyní v Mexiku dokonce na druhé příčce, což je doposud Atkinsonův nejlepší výsledek kariéry.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem vydolovali v Mexiku dva juniorské body

foto

2. března 2008 • 22:15

Pouť mexickými horami vynesla české posádce Martin Prokop - Jan Tománek pouze sedmé místo v juniorské klasifikaci. Dvojice jihlavského týmu Jipocar Racing ztratila během soutěže drahocenný čas, takže dva mistrovské body jsou za dané situace maximem možného.

příspěvků: 1 celý článek »

Poslední den Mexika bez zásadních změn

foto

2. března 2008 • 22:00

Poslední den Corona Rally México svou délkou v porovnání s předchozími etapami plnil roli jakéhosi formálního doplňku, což ve finále ještě umocnilo také dodatečné zrušení dnešního nejdelšího testu z důvodů problémů s diváky. Přesto došlo v širší špičce na změnu absolutního pořadí, včerejší podoba stupňů vítězů v pořadí Loeb, Atkinson, Latvala však zůstala zachována.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Corona Rally México ON LINE

foto

2. března 2008 • 15:20

Po úvodních dvou etapách zbylo v soutěži již jen lehce před dvacet posádek. Torzo startovního pole, které se ještě drží na trati, bude dnes pokračovat v závěrečné etapě, která začala v 15:28 našeho času. V jejím průběhu si můžete prohlédnout fotografie i videa z první a druhé etapy.

příspěvků: 1 celý článek »

Latvalu v Mexiku zradilo turbo a přišel o vedení

foto

2. března 2008 • 12:30

I přesto, že oba vozy týmu BP Ford Abu Dhabi ztratily své pozice, nacházejí se i po druhé etapě Mexické rally v první pětce průběžného pořadí. Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila jsou s Focusem RS WRC třetí, jejich týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen pátí.

žádný příspěvek celý článek »

Mexiko: Prokop s Tománkem se posunuli na body

foto

2. března 2008 • 10:55

Martin Prokop s Janem Tománkem figurují na bodech v rámci juniorské klasifikace. To je však slabá náplast na dosavadní smolný průběh Mexické rally. Česká posádka totiž v průběhu dvanáctého testu ztratila více než dvacet minut a i v dalších průběhu je potrápil nefunkční posilovač řízení

žádný příspěvek celý článek »

toplist