www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Junioři od Suzuki vyrážejí do boje

28. února 2008 • 05:00

I letos nasadí tým Suzuki Sport Europe dva vozy do juniorského mistrovství světa. Poprvé budou obě posádky budou pocházet z postkomunistických zemí; do jednoho vozu usedne Jaan Mölder, který tak převzal zástavu po Urmo Aavovi, druhé Suzuki Swift S1600 povede Polák Michal Kosciuszko. Oba jezdce čeká shodný program, který letos obsahuje Mexiko, Jordánsko, Sardinii, Finsko a asfalty ve Francii a Španělsku.

Cílem evropské odnože japonské stáje je obhajoba loňského double v JWRC, což pro Möldera i „Kociho“ bude poměrně tvrdý oříšek; navázat na výkony dvojnásobného juniorského mistra a současné dvojky továrního týmu Suzuki WRT PG Anderssona a několikaletého účastníka v JWRC Urma Aavy rozhodně nebude nic lehkého.

Pro oba bude Mexická rally novinkou, ani jeden z nich zde ještě nestartoval. „Mexiko pro mě bude hlavně o učení, výhodou je, že už mám se Swiftem něco odjeto a může se tak soustředit na poznávání samotné trati,“ řekl Mölder, kterého bude letos celou sezonu navigovat Fréderic Miclotte. „Suzuki tady startovalo v rámci juniorů už v roce 2005, tehdy tým obsadil dvě nejvyšší příčky. Bylo by pěkné to zopakovat, ale bude to velice těžké. Budu rád, když dojedeme do cíle a odvezeme si odsud nějaké body,“ shrnul své severoamerické plány dvacetiletý Estonec.

Jeho o dva roky starší kolega z Polska má se Suzuki Swift S1600 o poznání menší zkušenosti, se soukromým exemplářem ze zlínského JM Engineeringu v MS loni absolvoval pouze dvě soutěže. Přesto se svým spolujezdcem Maciejem Szczepaniakem věří v zisk bodů. „Cestou, jak v JWRC získat body, jsou vyrovnané výkony. V tomto duchu bychom chtěli absolvovat i Mexickou rally, přestože je pro nás úplně nová a vůbec netuším, co od ní mám očekávat. Nicméně doufám, že to bude dobrý start do sezony.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist