www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Richards: Atkinson je schopný začít vítězit

3. března 2008 • 07:00

Šéf Subaru David Richards věří, že dvojka týmu Chris Atkinson bude ještě letos schopen vybojovat své první vítězství v soutěži světového šampionátu. Australská naděje japonského týmu dokázala v dosavadních třech odjetých podnicích dvakrát dokončit soutěž na pódiu, nyní v Mexiku dokonce na druhé příčce, což je doposud Atkinsonův nejlepší výsledek kariéry.

„Chris odvedl fantastickou práci a já pevně věřím, že může ještě letos vyhrát nějakou soutěž,“ říká Richards.

Tým Subaru nedokázal vyhrát světový podnik od roku 2005 a ani v této sezóně neočekával velký pokrok. Veškeré své naděje vkládá do nové specifikace Imprezy, kterou nasadí až v průběhu letošní sezony. „Pro mě i celý tým je to ohromný začátek sezony, doufám, že na tom můžeme dále stavět,“ říká Atkinson.

„Děláme pokroky a z auta jsem měl tento víkend dobrý pocit. Po Švédsku jsme zapracovali na tlumičích a to nám hodně pomohlo. Byla to pro ně v těchto podmínkách zatěžkávací zkouška a uspěly. Nyní se díváme směrem k Argentině, kde si chceme udržet výkonnost.“

I Petter Solberg se v rozpáleném Mexiku ukázal v dobrém světle, prasklá poloosa v samém úvodu druhé etapy však stála Nora propad ze čtvrté pozice hluboko do startovního pole. Do třetí etapy soutěže však nastoupil v rámci SupeRally a i přes velkou ztrátu tak dokázal ukořistit jeden bod do hodnocení značek.

„Začátek sezony byl hodně povzbuzující a až nasadíme novou specifikaci 2008, doufám, že budeme velmi silní,“ pokračuje Richards. „Petter dnes odvedl dobrou práci a z našeho výkonu tady v Mexiku je vidět, že jsme od Švédska udělali několik krůčků směrem vpřed. Podobně budeme pokračovat i v Argentině.“

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist