www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Henning: Souboj o čtvrtou příčku rozhodl defekt

3. března 2008 • 19:00

Defekt v samém závěru Mexické rally, třetího podniku letošního světového šampionátu, znamenal propad Henninga Solberga hostujícího v týmu Munchi’s Ford WRT na konečnou pátou příčku. Smolná pneumatika tak rozhodla o bodech za čtvrté místo, které nakonec ukořistila jednička Fordu, Mikko Hirvonen.

„Kvůli čtvrtému místu jsem zkoušel udělat maximum, ale bohužel defekt, který nás postihl čtyři kilometry před cílem devatenácté vložky a se kterým jsme museli absolvovat i závěrečnou superspeciálku, nás stál příliš mnoho času,“ říká Henning Solberg po dojezdu do cíle.

„Ale i páté místo je dobré a je skvělé, že to byl právě Mikko, kdo se na čtvrtou příčku dostal, který potřebuje body více než já. Dokázali jsme ale vybojovat body pro Munchi’s a předstihnout tak Suzuki.“

„Na druhém testu soutěže jsme trefili skálu a poškodili tak část zavěšení, ale naštěstí jsme to dokázali provizorně opravit. Díky tomu jsme mohli následující zkoušku jet naplno a podařilo se nám zajet třetí nejrychlejší čas. Také jsme dokázali vyhrát čtrnáctý test, z čehož jsem měl skvělý pocit, jelikož jsem zde jel opravdu naplno. Nyní se díváme směrem k Argentině, která se jede koncem měsíce, a jsem zvědav, jestli budeme schopni jet o pódium,“ končí Hennig.

V Argentině se Nor postaví na start se svým oranžovým Focusem WRC opět pod hlavičkou polotovárního týmu Stobart Ford.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist