www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Villagra: Pro mě i Munchi’s je to fantastický start sezony!

4. března 2008 • 03:00

Při svém vůbec prvním letošním vystoupení Munchi’s Ford World Rally Teamu dokázali oba jeho piloti dokončit soutěž na slušně bodovaných pozicích a i díky přetrvávajícím problémům japonského týmu Suzuki, který vyšel v Mexiku skrz potíže s motory svých „SX-čtyřek“ naprázdno, ho v průběžném pořadí dokázali přeskočit.

Federicu Villagrovi se navíc i přes dvouminutovou penalizaci za incident ještě před samotným startem soutěže (příliš mnoho průjezdů superspeciálkou při seznamovacích jízdách) podařilo dosáhnout nejlepšího umístění v soutěží mistrovství světa. „Soutěž jsem si hodně užil a zároveň dosáhl sedmým místem svého nelepšího dosavadního umístění, což je fantastický vstup do nové sezony,“ libuje si argentinský pilot.

„Skvělé je i postavení Munchi’s po jediném vystoupení, když jsme dokázali přeskočit Suzuki. Včerejšek byl pro nás hodně obtížný, odešel nám posilovač a já musel jet bez něj dvě vložky – pro ruce a ramena to bylo hodně tvrdé. Mechanici odvedli ohromnou práci a v servisu vyměnili řízení bez časové penalizace. Po celou dobu soutěže jsme jinak neměli s autem žádný problém a i z nových pneumatik Pirelli jsem měl dobrý pocit. Nyní se dívám směrem k Argentině, mému domácímu podniku, kde si věřím a doufám v ještě lepší umístění.“

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist