www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rally Dakar - ZRUŠENO

Náhrada za Dakar také ohrožena?

4. března 2008 • 13:00

Po lednovém zrušení legendárního Dakaru se začalo spekulovat, jak 'utratit' sponzory nasbírané peníze na tento legendární závod. Proto vznikla idea 'série Dakar', která měla za měsíc a půl začít úvodním podnikem na území Maďarska a Rumunska. Nyní to však vypadá, že i tato soutěž je ohrožena.

Týdenní závod měl vést z maďarského hlavního města Budapešť do Rumunských Karpat, aby se pak z městečka Sovata opět vrátil do Maďarska a byl po průjezdu Debrecenem a Veszprémem zakončen na břehu Balatónu. Tak zněl optimistický plán pro 'menší středoevropský Dakar'.

Závod nesoucí honosný název Central Europe Rally se měl uskutečnit ve třetí čtvrtině dubna, tedy ve stejném termínu, na kdy je naplánována i Tuniská rally, která je součástí mistrovství světa v dálkových soutěžích. Organizátoři Central Europe Rally deklarovali, že účastníci původně přihlášení na Dakar budou mít odpuštěné startovné. Tento fakt přiměl řadu potenciálních účastníků Tuniské rally vydat se raději na maďarský závod. To se samozřejmě nelíbilo africkým pořadatelům a na jejich podnět se FIA rozhodla neschválit zápis termínu Central Europe Rally do mezinárodního kalendáře s odůvodněním kolize se světovým šampionátem.

Zda a v jakém termínu se nakonec dálková soutěž v Maďarsku uskuteční, je tedy zahaleno rouškou tajemství. Posádky, pro které začal letošní rok špatnou zprávou o zrušení Dakaru, tak mohou i nadále sledovat, jak se pomalu zabíjejí další hřebíčky do rakve dálkových soutěží.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist