www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rally Dakar - ZRUŠENO

Dakar 2009: Argentina a Chile

foto

21. května 2008 • 10:30

Africký Dakar je mrtev, ať žije ten jihoamerický. V podobném duchu a s heslem 'Same Adventure, New Location' se nesla pařížská prezentace nového ročníku legendárního Dakaru, jehož 15 etap se ze známých důvodů přenese do Argentiny a Chile.

žádný příspěvek celý článek »

Náhrada za Dakar také ohrožena?

foto

4. března 2008 • 13:00

Po lednovém zrušení legendárního Dakaru se začalo spekulovat, jak 'utratit' sponzory nasbírané peníze na tento legendární závod. Proto vznikla idea 'série Dakar', která měla za měsíc a půl začít úvodním podnikem na území Maďarska a Rumunska. Nyní to však vypadá, že i tato soutěž je ohrožena.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar se stěhuje do Jižní Ameriky

foto

12. února 2008 • 09:00

Organizátoři tradičního pouštního maratónu, Rally Dakar, na včerejší tiskové konferenci oznámili, že se v roce 2009 dálková soutěž opět uskuteční. Ta letošní byla kvůli hrozbám teroristických útoků na území Mauretánie den před startem zrušena. Aby se ale podobná situace v budoucnu neopakovala, rozhodli se pořadatelé opustit africký kontinent – příští „Dakar“ se uskuteční na území Argentiny a Chile.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais pojede namísto Dakaru do Tuniska

foto

23. ledna 2008 • 13:25

Jako náhradu za zrušenou dakarskou rally absolvuje v letošním roce Loprais Tatra Team Rallye OPTIC 2000 Tunisia 2008, která je součástí Mistrovství světa FIA Cross-country. Kromě toho pak tatrováky uvidíme letos minimálně ještě v jednom dalším z podniků podobného významu.

žádný příspěvek celý článek »

Letošní ročník Dakaru zrušen !

foto

4. ledna 2008 • 12:55

Letošní ročník populární dakarské rally byl definitivně zrušen. Organizátoři soutěže museli k tomuto kroku přistoupit kvůli problematické bezpečnostní situaci v africké republice Mauretánie. Oficiální zpráva se již objevila také na stránce soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

toplist