www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Pirelli Scorpion si úspěšně odbyly šotolinovou premiéru

6. března 2008 • 03:00

Peter Tyson, marketingový ředitel sportovního oddělení společnosti Pirelli, je po uplynulém podniku, Mexické rally, spokojen s debutem jejich šotolinových pneumatik. Po premiéře PZero použitých v Monte Carlu a Sottozero, do kterých byly vozy obuty ve Švédsku, si tak svou letošní šotolinovou premiéru odbyly i nové Scorpiony.

„Prošly si extrémním zatěžkávacím testem,“ říká Tyson. „Jelo se po cestách s velkou spoustou ostrých kamenů, za vysokých teplot a to vše ve vysokém tempu jezdců Citroënu, Subaru a Fordu. Chvála na naše pneumatiky od pilotů a šéfů týmů nás všechny naplňuje uspokojením a prokazuje kvalitu nových Pirellek.“

Před soutěží se ozývaly pochybovačné hlasy z řad jezdců o výdrži v tak drsných podmínkách, zvláště po zákazu Mousse systému, který vešel letos v platnost. V neděli se ovšem většina zúčastněných vyjadřovala pochvalně. „Po pravdě řečeno, není moc co říci kromě toho, že pneumatiky pracovaly velmi dobře, konec příběhu,“ prohlásil v cíli vítěz soutěže Sébastien Loeb.

Defekty Mikko Hirvonena a Henninga Solberga sice ukázaly, že pneumatiky nejsou nezničitelné, ovšem s ohledem na podmínky v Mexiku by se dalo usuzovat, že by se předsezónní obavy nemusely naplnit.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist