www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Rally de Portugal

BF Goodrich a Kronos upřesnili společný projekt

6. března 2008 • 07:00

Šéf stáje Kronos Racing, Marc van Dalen, na včerejší tiskové konferenci Rally de Portugal odhalil podrobnosti ohledně plánovaného společného projektu belgické stáje a pneumatikářské společnosti BF Goodrich - BF Goodrich Drivers Team, v rámci kterého bude mít vždy jeden jezdec na svém domácím podniku možnost jet s Peugeotem 207 S2000.

Tento projekt byl oznámen již v prosinci loňského roku. Teprve v posledních dnech však dostal jasnější kontury. „Oproti původním předpokladům se nakonec program neuskuteční na všech desíti podnicích IRC, ale pouze na polovině. A to v Portugalsku, Itálii, Belgii, Španělsku a České republice,“ prozradil hned v úvodu zajímavou informaci Van Dalen.

První soutěží tohoto jistě zajímavého programu tak bude Rally de Portugal. Neméně novátorský je i průběh výběru jezdce - závodník, který má o tento projekt zájem, se musí do konce března přihlásit portugalské automobilové federaci ACP. Ta měsíc před soutěží vybere z přihlášených účastníků trojici pilotů, které pošle zástupcům Kronosu a BF Goodrich. Následně zasedne společná komise zastoupená reprezentanty ACP, BF Goodrich, Koronosu a patnácti specializovanými portugalskými novináři, kteří nakonec vyberou vítězného pilota.

Tento jezdec bude začleněn do týmu k Freddymu Loixovi a Nicolasi Vouillozovi, dostane k dispozici stejné zázemí a zúčastní se testů před soutěží, které jsou naplánovány na 5. května. „Naším cílem je vybrat pilota, který je schopen bojovat o vítězství v Rally de Portugal a nabídnout mu stejné podmínky, jaké budou mít ostatní jezdci Kronosu,“ dodal Van Dalen. Na závěr neopomněl důležitou podmínku - do prvního dílu BF Goodrich Drivers Team se může přihlásit pouze jezdec portugalské národnosti, který je vlastníkem mezinárodní licence po dobu minimálně tří let.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist