www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Rally de Portugal

Fotogalerie z Rally de Portugal

foto

12. května 2008 • 10:15

Druhou soutěží letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge se stala o uplynulém víkendu velmi dobře obsazená Rally de Portugal. Atmosféru šotolinové soutěže, na které dominovaly vozy kategorie Super 2000, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, do níž svými snímky z Portugalska přispěl Tomáš Plachý z magazínu Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Rally de Portugal dalším zářezem pro Rossettiho

foto

11. května 2008 • 13:35

Včera vpodvečer skončila šotolinová Rally de Portugal, druhý díl seriálu IRC. Její druhá etapa byla oproti té úvodní o něco stabilizovanější, přesto bylo na několika frontách stále o co bojovat. Na vedoucí pozici se již nezměnilo, tu bezpečně až do cíle držel Luca Rossetti, který tak stále drží stoprocentní úspěšnost ve sbírání prvenství v seriálu IRC. Pro českého fanouška je ale nejpodstatnější fakt, že Jan Kopecký dojel na druhém místě a postaral se tak o svůj doposud největší úspěch na mezinárodní scéně.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký v cíli Rally de Portugal stříbrný!

foto

10. května 2008 • 23:45

Vynikajícího výsledku v podobě stříbrné pozice dosáhla posádka Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000 týmu Motorsport Kopecký v Rally de Portugal. Druhá soutěž letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge měla velmi vyrovnaný a dramatický průběh, neboť o výsledku soutěže se rozhodovala až v samotném závěru.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký po úvodní etapě v Portugalsku čtvrtý

foto

10. května 2008 • 13:30

Do pátečního programu Rally de Portugal, druhé soutěže letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, bylo zařazeno šest rychlostních zkoušek. Po čtvrteční divácké supererzetě patřila posádce Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000 v barvách týmu Motorsport Kopecký osmá pozice.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalská "míchanice" ukazuje potenciál IRC

foto

9. května 2008 • 23:00

Druhá část letošního seriálu Intercontinetal Rally Challenge, Vodafone Rally de Portugal, dospěla do své poloviny. Jezdci dnes absolvovali šest rychlostních zkoušek, kterým včera večer ještě předcházel slavnostní start a na něj navazující asfaltová speciálka v ulicích hostitelského města Faro. Tu vyhrál Luca Rossetti, jenž je na čele i po celé první etapě. Mezi speciálkou a cílem dnešního dne se však pořadí na vedoucí pozici měnilo bez výjimky s každou zkouškou a jasně se tak ukazuje vyrovnanost jezdců v seriálu IRC.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký odstartoval do Portugalské rallye

foto

8. května 2008 • 21:20

Ve čtvrtek 8.května 2008 byla odstartována Portugalská rallye úvodní diváckou rychlostní zkouškou o délce 1,3 kilometru. Na trať supererzety se vydala i česká posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000.

příspěvků: 1 celý článek »

Sledujte Vodafone Rally de Portugal ONLINE!

foto

8. května 2008 • 17:30

Dnes je na programu druhá, závěrečná etapa Vodafone Rally de Portugal. Šotolinová soutěž zařazená do seriálu IRC je zatím velice vyrovnaná, během včerejška se pořadí na špici měnilo jako na houpačce. Během soboty se očekává pokračování bitvy o celkové prvenství mezi momentálně vedoucím Lucou Rossettim a Nicolasem Vouillozem, ve stíhací jízdě po včerejší nehodě bude určitě pokračovat domácí Bruno Magalhaes. Na programu je opět šest rychlostnách zkoušek (130 km), první z nich startuje v 10:40 středoevropsého času. Sledujte Rally de Portugal se serverem AutoSport.CZ!

příspěvků: 3 celý článek »

Portugalský shakedown vyhrál Rossetti, Kopecký sedmý

foto

8. května 2008 • 13:55

Dnes dopoledne se konal shakedown před startem druhého dílu letošního seriálu IRC, šotolinové Vodafone Rally de Portugal. Nejlépe si na testovací zkoušce Vale de Judeu – Loulé počínal Ital Luca Rossetti. Za ním skončil domácí Bruno Magalhaes, třetí čas zajel s továrním Fiatem Grande Punto S2000 Anton Alén. Nejrychlejší pětku doplnili Francois Duval a francouzský jezdec Brice Tirabassi. Jediný Čech ve startovním poli, Jan Kopecký, zajel sedmý čas. Soutěž startuje dnes večer asfaltovou speciálkou v ulicích historického města Faro.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký testoval před Portugalskou rally

foto

6. května 2008 • 07:00

Soutěžní tým Motorsport Kopecký s předstihem odcestoval na jihozápad Evropy, neboť před startem druhé soutěže letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge měl pilot Jan Kopecký naplánovaný test v dějišti samotné rally. V Portugalsku panuje nádherné slunečné počasí a teploty přesahují výrazně pětadvacetistupňovou hranici.

žádný příspěvek celý článek »

Stohl v Portugalsku s Peugeotem 207 S2000!

foto

18. dubna 2008 • 04:00

Poprvé od loňské Rally of Wales se za volant soutěžního speciálu vrací rakouská rallyová jednička Manfred Stohl. Ten stejně jako Didier Auriol a Francois Duval (oba Fiat Punto S2000) kývl na nabídku pořadatele Portugalské rally, druhého podniku Intercontinental Rally Challenge, a pro tuto soutěž usedne do vozu kategorie S2000. Na rozdíl od obou výše jmenovaných však povede po portugalských tratích konkurenční Peugeot 207 S2000, připravovaný týmem Munaretto.

žádný příspěvek celý článek »

Campos prvním pilotem IRC v barvách BF Goodrich

foto

16. dubna 2008 • 19:30

Portugalský mistr z roku 2002, 34letý Miguel Campos, uspěl v konkurenci dalších 47 soupeřů a na nadcházející Vodafone Rally of Portugal usedne za volant Peugeotu 207 S2000 připravovaného týmem Kronos a sponzorovaného společností BF Goodrich.

příspěvků: 3 celý článek »

Portugalská rally bude mít novou speciálku

foto

6. března 2008 • 09:00

Vodafone Rally de Portugal, druhý podnik letošního ročníku Intercontinental Rally Challenge, bude v tomto roce zahájena novou superspeciální zkouškou. Původně plánovaná divácká paralelka na fotbalovém stadionu v Portu, kde se mělo uskutečnit i navazující „setkání mistrů IRC“, se kvůli nedostatku financí na její stavbu odpískala; posádky nakonec podobně jako při zlínské Barum rally zamíří do městských ulic.

žádný příspěvek celý článek »

BF Goodrich a Kronos upřesnili společný projekt

foto

6. března 2008 • 07:00

Šéf stáje Kronos Racing, Marc van Dalen, na včerejší tiskové konferenci Rally de Portugal odhalil podrobnosti ohledně plánovaného společného projektu belgické stáje a pneumatikářské společnosti BF Goodrich - BF Goodrich Drivers Team, v rámci kterého bude mít vždy jeden jezdec na svém domácím podniku možnost jet s Peugeotem 207 S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Francois Duval a Didier Auriol na Rallye de Portugal

foto

5. března 2008 • 20:30

Přestože se přihlášky na druhý letošního podnik IRC, šotolinovou Rallye de Portugal, začaly přijímat teprve od včerejšího dne, již dnes pronikly od organizátorů zajímavé zprávy ohledně plánovaného obsazení startovní listiny. Na oficiální tiskové konferenci představující soutěž prozradili i možné největší taháky pro diváky.

příspěvků: 13 celý článek »

Didier Auriol možná pojede Rally de Portugal

foto

14. února 2008 • 05:00

Z Pyrenejského poloostrova dnes přišla vskutku zajímavá zpráva. Rui Madeira, který by chtěl startovat v letošním seriálu portugalského šampionátu s vozem Toyota, prozradil skutečnost, že je relativně velká šance, že bychom na startu druhého podniku IRC mohli vidět bývalého mistra světa Didiera Auriola.

žádný příspěvek celý článek »

toplist